Lüleburgaz Ahmetbey Belediyesi’ne, Avrupa Hareketlilik Haftası Ödülü

Ahmetbey Belediyesi’ne, Avrupa Hareketlilik Haftası Ödülü

Paylaş
Ahmetbey Belediyesi’ne, Avrupa Hareketlilik Haftası Ödülü

Ahmetbey Belediyesi’ne, Avrupa Hareketlilik Haftası Ödülü

Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)-KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Ahmetbey Beldesi Belediye Başkanlığı, Avrupa Hareketlilik Haftası Ödülü kazandı.

Avrupa Birliği Komisyonu’nun girişimi olan Avrupa Hareketlilik Haftasına bu yıl Türkiye’den 64 belediye etkinlikleriyle katıldı. Türkiye Belediyeler Birliği, belediyelerin bu özverili çalışmalarını ödüllendirmek ve diğer belediyeleri teşvik etmek amacıyla bu yıl ilk kez “Avrupa Hareketlilik Haftası Ulusal Ödülleri” vermeye karar verdi.

Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Başkan Vevikili . Prof. Dr. Şükrü Karatepe başkanlığında, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürü Turan Konak, AB Başkanlığı Katılım Politikası Daire Başkanı Elif Kurşunlu ve AB Türkiye Delegasyonu Basın Müşaviri Miray Akdağ’ın katılımlarıyla oluşan Ulusal Ödül Jürisi yaptığı toplantıda belediyelerin etkinliklerini değerlendirdi.

Yapılan değerlendirmeler neticesinde 15 belediye ödül almaya hak kazandı.nüfusu 100 binin altında olan belediyeler kategorisinde Lüleburgaz’ın Ahmetbey Belediyesi , aldığı ödülle Trakya bölgesinden bu ödülü kazanan tek belediye oldu.

Haberin Devamı