Dünya AIDS'ten kurtulan ikinci kişi, ilk kez konuştu

AIDS'ten kurtulan ikinci kişi, ilk kez konuştu

Paylaş
AIDS'ten kurtulan ikinci kişi, ilk kez konuştu

Bugüne kadar HIV virüsünden kurtularak AIDS'i yenen ikinci kişi, ilk kez kimliğini açıkladı. Adam Castillejo, 'umut elçisi' olmak istiyorum dedi.

İngiltere'de geçtiğimiz yıl HIV (Human Immunodeficiency Virus / İnsan Bağışıklık Yetmezlik Virüsü) pozitif olan bir hastaya uygulanan kök hücre naklinin ardından, virüs tespit edilemez düzeye inmiş, hasta AIDS'ten kurtulmuştu. Dünyada AIDS'i yenen ikinci vaka konumundaki bu kişinin kimliği ve hikayesi açıklanmamış, gizli tutulmuştu. O hasta, ilk kez ABD'li New York Times gazetesine konuştu. 40 yaşındaki Adam Castillejo, pazartesi verdiği röportajda, kendi durumundaki kişilere iham vermek ve 'umut elçisi' olmak istediğini söyledi. Castillejo'nun, kimliğini açıkladığı düne kadar yalnızca İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşadığı ve tedavi sürecine ilişkin detaylar biliniyordu. Şimdi ise 2003'te 'HIV pozitif' teşhisi konan Castillejo'nun ete kemiğe bürünmesiyle HIV'in tedavisi için umut ışığı doğdu.

Haberin Devamı

'Biricik ve aşağılayıcı'

Castillejo, kendisi hakkındaki haberlerin hız kazandığı dönemde televizyon izlerken kendisinden bahsedildiğini anlayarak "Televizyon izliyordum ve 'aa benden bahsediyorlar'" diyordum diyor. Böyle anları "Çok garipti" diye niteleyen Castillejo, "Olunabilecek en garip yerlerden biri" diye aktarıyor. New York Times'a konuşan Castillejo, kimliğini açıklamayı neden şimdi tercih ettiğini şöyle açıklıyor, "Bu çok biricik bir pozisyon. Çok biricik ve aşağılayıcı. Umudun elçisi olmak istedim". Şimdi arkadaşlarının ve ailesinin desteğini aldığını belirten Castillejo, bu kararı ilk olarak kasım ayında aldığını, ancak psikolojik ve fiziksel olarak buna hazırlandığını ifade ediyor.