Türkiye (Son Dakika) Aile boyu hırsızlık pes dedirtti

Aile boyu hırsızlık pes dedirtti

Paylaş
Aile boyu hırsızlık pes dedirtti

İzmir Konak ve Gaziemir'de kuyumcudan, kucaklarında bebekleri ile altın çalan anne ile iki kızı polis tarafından yakalandı. Evli olan iki kız kardeş adliyeye kucaklarında çocukları ile gitti

Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda kuyumculuk yapan M.A.’nın işyerine üç gün önce gelen iyi giyimli üç kadın, altın zincir almak istediklerini belirtti. Zincirleri inceleyen kadınlar birini beğenip 50 TL kapora verip dükkandan ayrıldı. Kuyumcu M.A., zincirleri yerine koyarken, 6 bin TL değerinde olan bir zincirin eksik olduğunu tespit etti.

Haberin Devamı

Güvenlik kamerası görüntülerine izleyen M.A., tartı ve hesaplama yaparken, yaşlı, başı örtülü, uzun mantolu olan kadının, zinciri cebine koyduğunu, diğer iki kadından birinin çocuk bilekliklerine bakarak perdeleme yaptığını tespit edip, durumu polise bildirdi.

ANNE VE KIZLARI YAKALANDI

Polis, işyerinden çalınan 14 ayar 88 gram zincirin anne C.P., ile kızları T.C. ve A.Ö., tarafından çalındığını tespit etti. Güven Timleri zanlılardan anne C.P.’yi, iki gün önce yakaladı. Adliyeye sevk edilen C.P. tutuklandı.

Ekipler dün de olaya karışan iki kız kardeş T.C. ve A.Ö.’yü yakaladı. Geriye dönük çalışma yapan ekipler, 28 Ağustos’ta Gaziemir’de bir AVM’deki kuyumcu dükkanındaki hırsızlık olayını da gerçekleştirdiklerini belirledi.

Haberin Devamı

İkisi de evli olan hırsızlık şüphelisi kız kardeşler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından, kucaklarında iki küçük bebekleri ile adliyeye sevk edildi.

SABIKALARI KABARIK

T.C.’nin 23 ev ve işyerlerinden hırsızlık, A.Ö.’nün ise 12 suç kaydı olduğu belirtildi. Çocukların, dışarıda olan yakınları tarafından bakamayacaklarını söyleyip, dün gece emniyete getirip bırakıldığı öğrenildi. İki çocuk da, polislerin kendilerine verdikleri meyve sularını içerken, çevresinde olan bitenden habersizdi.

Bahri KARATAŞ/İZMİR, (DHA)