Ekonomi Aile hekimi katkı payı almayacak

Aile hekimi katkı payı almayacak

Paylaş
Aile hekimi katkı payı almayacak

Hükümet aile hekimliğinde katılım payı alınmasını kaldırdı. İşitme cihazı pil bedellerinin ödenmeyeceğini öngören madde de değiştirildi

5 TL HASTANEDE ALINACAK

Haberin Devamı

Sağlık Uygulama Tebliği’nde (SUT) yapılan değişiklikle, aile hekimliği muayenelerinde katılım payı kaldırıldı. Muayene bedeli ödenmeyen durumlarda da katılım payı alınmayacak.

İkinci-üçüncü basamak resmi hastanelerdeki muayenelerdeki katılım payının 5 TL’lik kısmı sağlık kurumlarınca kişilerden, 3 TL’lik kısmı ilaç alınırken eczanede tahsil edilecek.

2 TL’LİK DESTEK GELDİ

Özel hastanelerdeki katılım payının 12 TL’lik kısmı hastanelerde, 3 TL’lik kısmı eczanelerce ilaç alımında kesilecek. Böylece hastalar reçete yazılmadığı takdirde 3 TL’lik destek almış olacak.

İşitme cihazı kalıp ve pil bedellerinin ödenmeyeceğini öngören madde de değiştirildi. Buna göre artık cihaz başına yılda 50 adet pil kurumca karşılanacak.

Haberin Devamı

HUZURSUZ BACAĞA İLAÇ GELDİ

Tebliğe göre işitme cihazı kalıpları için 3 yaşına kadar olan çocuklarda yılda en fazla 4 kez, 4-18 yaş arası çocuklarda yılda en fazla 2 kez, erişkinlerde ise yılda en fazla 1 kez olmak üzere bedeller kurumlarca ödenecek.

Sağlık Uygulama Tebliği’ne göre, ayrıca ‘huzursuz bacak sendromu’ tedavisi için verilen parkinson ilaçlarının ücretleri ödenmeyecek.