Manyas Aile içi kadına yönelik şiddet konulu toplantı yapıldı

Aile içi kadına yönelik şiddet konulu toplantı yapıldı

Paylaş
Aile içi kadına yönelik şiddet konulu toplantı yapıldı

Aile içi kadına yönelik şiddet konulu toplantı yapıldı

Süleyman ÖZAYDIN/MANYAS (Balıkesir) (DHA) –BALIKESİR Manyas Öğretmenevi toplantı salonunda Kaymakam Fatih Yıldız başkanlığında 'Aile içi kadına yönelik şiddetle mücadele' toplantısı yapıldı.

'Aile içi kadına yönelik şiddetle mücadele' konulu toplantı Manyas Kaymakamı Fatih Yıldız başkanlığında yapılırken, toplantıya Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Usta, Hakim Sami Sağatçi ile ilgili kurum amirleri katıldı. Toplantıda Sosyal Hizmetler Uzmanı Rabia İnci görsel bir sunum gerçekleştirirken, sunumda sayılarla kadına şiddet ve bu konuda Türkiye ve Balıkesir'de alınan önlemler ve sayılar belirtildi. Amacın güçlü kadın, güçlü aile ve güçlü toplum olduğunu belirten Kaymakam Yıldız, CİMER'e ALO 186'dan daha fazla başvuru yapıldığına vurgu yaparak, nedenini sordu ve KADES programının önemine dikkat çekti.

Manyas Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Usta ise devletin mağdureye karşı yapılan şiddet karşısında her türlü önlemi aldığını ancak failin kafasındaki şiddet düşüncesinin yok edilmesi gerektiğini belirtti. Hakim Sami Sağatçi ise evden uzaklaştırma ihlallerinde kolluk kuvvetlerinin tüm evrakları birlikte getirmeleri halinde sorunun daha kısa sürede çözüme ulaşacağını, aksi taktirde yazışmaların zaman alacağını belirtti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı