Dünya 'Ailem cinsel devrim yüzünden koptu'

'Ailem cinsel devrim yüzünden koptu'

Paylaş
'Ailem cinsel devrim yüzünden koptu'

Norveçli cani: Feminizm ve cinsel devrim nedeniyle kopan bir aileden geliyorum

Feminizmin kötü bir düşünce tarzı olduğunu savunan Anders Behring Breivik, feminist olan annesi Wenche Behring’e de kızgın olduğunu belirtiyor ve şu ibareye yer veriyor: “Ablam ve annem beni ve ailemizi utanç içine soktu. Feminizm ve cinsel devrim nedeniyle kopan bir aileden geliyorum.”

Haberin Devamı

>> YENİ PATLAYICILAR BULUNDU

Günlüğünde, annesinin babasından boşandıktan sorna hayatına giren asker kökenli bir erkekten de söz eden Breivik, ‘seks manyağı’ olarak nitelediği adamın annesine cinsel yolla bulaşan ‘jenital siğil’ hastalığı geçirdiğini, bu nedenle annesinin beyninin olumsuz etkilendiğini ve şu anda 10 yaşındaki bir insanın zekâsına sahip olduğunu öne sürüyor.

'KADINLARIN HEPSİ SÜRTÜK'

Günümüz kadınlarının hepsini birer ‘sürtük’ olarak adlandıran Breivik günlüğünde, üvey ablası Elisabeth’in 40’tan fazla erkekle birlikte olduğunu ve bu nedenle ‘bel soğukluğu’na yakalandığını belirtiyor. Yine günlüklerinde kendisinin de bir dönem “Sex and the City” dizisine benzeyen bir yaşam tarzı benimsediğini yazan Breivik, bunun sadece insana utanç getirdiğini vurgularken, hasta olarak nitelendirdiği toplumun bu durumuna bir son vermek gerektiğini vurguluyor.

Haberin Devamı

"KAÇ KİŞİYİ ÖLDÜRDÜM?"

BREİVİK’in avukatı Geir Lippestad, müvekkilinin “ölü sayısının ve kamuoyunun hislerinin farkında olmadığını” söyledi. Saldırganın ilk olarak kendisine kaç kişiyi öldürdüğünü sorduğunu kaydeden Lippestad, ailesinin Breivik’i görme talebinde bulunmadığını belirtirken, “çok soğuk” bir kişi diye nitelediği müvekkili için “Bütün bu durumun akli dengesinin yerinde olmadığına işaret ettiğini” ifade etti, ancak “delirdiği yolunda savunma yapacağını söylemek için ise çok erken olduğunu” kaydetti.

Müvekkilinin katliam sırasında daha erken durdurulacağını umduğunu ifade eden avukat, “Psikolojik teste girmezse Breivik’in avukatlığını bırakacağını” söyledi. Lippestad, kendisini ‘gerçeği anlayan tek kişi’ olarak gören müvekkilinin cezai ehliyetinin olmadığını düşündüğünü sözlerine ekledi. Mahkemeye getirilirken öldürüleceğini düşünen Breivik’in, Norveç cezaevlerinde işkence yapıldığına da inandığı belirtiliyor. Avukatının açıklamasına göre Breivik, cinayetleri işlemeden önce uyanık kalabilmek için uyarıcı ilaç da almış.

‘ENDİŞEYE KAPILMAYIN’

NORVEÇ Veliaht Prensi Haakon ve Dışişleri Bakanı Jonas Gahr Store dün Oslo’daki Dünya İslam Merkezi Camii’ndeydi. Prens ve bakan, Norveç’in bir demokrasi ve barış ülkesi olduğunu vurgulayarak Müslüman cemaate endişeye kapılmamaları mesajı verdiler.

Haberin Devamı

ZORUNLU ÖRGÜ DERSİ BOZMUŞ

BREİVİK, günlüklerinde Oslo’da Smestad İlköğretim Okulu’na giderken zorunlu olarak girdiği örgü ve dikiş derslerinden de nefret ettiğini söylüyor. Breivik’e göre bu dersler, Avrupalı erkek çocuklarını feminize etmek isteyen, cinsiyet eşitliğini de kapsayan ‘Marksist ütopya’nın bir denemesi.

İNSANLIĞA KARŞI ŞUÇTAN YARGILANABİLİR

NORVEÇ yargısı Breivik’i, 30 yıl hapis cezasını öngören “insanlığa karşı suç işlemekle” yargılamayı düşünüyor. Savcı Christian Hatlo, Norveç polisinin şu anda, “insanlığa karşı suç”la ilgili ceza yasasına 2008’de eklenen bir hükme başvurmayı değerlendirdiğini belirtti. Savcılık sözcüsü Sturla Henreiksboe de, polisin şu ana kadar terörle ilgili 147 sayılı fıkraya başvurduğunu söyledi.

HABERTÜRK