Gündem Ailesi yasta

Ailesi yasta

Paylaş
Ailesi yasta

Almanya'nın Karlsruhe kentinde meydana gelen rehine krizinde öldürülen Mustafa Güler'in ailesi, memleketi Gaziantep'te bulunan Alevi Kültür Dernekleri Şubesi'nde taziyeleri kabul etmeye başladı

Mustafa Güler’in ağabeyi Garip Güler, "Kardeşim, rehine krizinin yaşandığı eve diğer çalışanların tatilde olması nedeniyle kendisi gitti" dedi.

Almanya’nın Karlsruhe kentinde bulunan bir eve icra memurlarıyla birlikte haciz işlemi için giden çilingir Mustafa Güler, ev sahibi tarafından rehin alınıp daha sonra evde bulunan diğer 4 kişiyle birlikte kurşunlanarak öldürüldü. Ev sahibi de, daha sonra evi ateşe vererek intihar etti. Güler’in ölümü, memleketi Gaziantep’teki ailesini ve yakınlarını yasa boğdu. Aile üyeleri, Alevi Kültür Dernekleri Şubesi’nde taziyeleri kabul etmeye başladı. Anne Fatma Güler, oğlunun ardından ağıt yakarak gözyaşı döktü.

35 yıldır Almanya’da yaşayan ve bazı işlerinden dolayı memleketine gelen ağabey Garip Güler de kardeşinin ölümüyle ilgili şunları söyledi:
"Ben işim gereği 3-5 gündür buradayım. Her zaman bulunduğumuz yerde mahkemelere ve polis karakollarına çalışıyoruz. Kardeşim de rutin işlerinden birini yapıyordu. Ev sahibi icralık olmuş. Evi alan şahıs icra memuru ve kardeşimi içeri almış. İşlemler başlandığı sırada da silah doğrultmuş. Herhalde kardeşimin de ellerini bağlamaya çalışmış. Boğuşma esnasında da kurşun kalbine geliyor. Ev sahibi içeride bulunanları öldürdükten sonra duyduğum kadarıyla evi ateşe verip, intihar ediyor. Normalde bu tür şeylere gitmezdik. Ancak, benim orada olmamam ve bir çok çalışanımızın da izinli olmasından dolayı kardeşim gitti. Allah’ın takdiri böyleymiş."

Olay sırasında kendisine haberi oğlunun verdiğini anlatan Güler, "Oğlum bana olay mahallinde olduğunu, amcasının da yaralı olduğunu ancak müdahale ettirmediklerini söyledi" diye konuştu. Kardeşinin cenazesinin bir an önce kendilerine ulaştırılmasını istediklerini belirten Güler, "Yarım saat önce aldığım habere göre orada otopsi yapılması gerekiyormuş. Savcılık da yarın öğleden önce olamayacağını ifade etmiş. Bizim de cenazemizi defnetme işimiz çok sarktı. Biz de 2 gündür perişanız. İşlemlerin 3-4 gün daha süreceğini düşünüyoruz. Devlet büyüklerimizden ve başkonsolosluktaki yetkililerden ricada bulunuyorum. İşlemlerimizi hızlandırıp, cenazemizi bize teslim etsinler" dedi.

Mustafa Güler’in cenazesi, Gaziantep’in Yavuzeli İlçesi’ne bağlı Sarılar Köyü’nde toprağa verilecek.

Zeki GÜNAY/GAZİANTEP, (DHA)