Spor Ajax yoluna devam ediyor

Ajax yoluna devam ediyor

Paylaş
Ajax yoluna devam ediyor

Hollanda Ligi Eredivisie'de, Şampiyonlar Liginde Real Madrid karşısında 2-0 mağlup olan Ajax, Feyenoord deplasmanında aldığı üç puanla moral buldu

Rotterdam De Kuip Stadı'nda oynanan maçta ezeli rakibi Feyenoord'u 2-1 yenen Ajax, PSV;nin puan kaybetmesiyle liderliği de ele geçirdi.

Ajax’ın gollerini 40. dakikada Siem de Jong ve 56. dakikada Mounir El Hamdaoui atarken, Feyenoord’un tek golü ise 80. dakikada Andre Bahia’dan geldi. Ajax bu galibiyetle puanını 16;ya yükseltti.

Eredivisie'de haftanın bir başka önemli mücadelesi ise Roda JC Kerkrade ile PSV arasında oynandı. Her iki tamımın da önemli bir varlık gösteremedikleri maç 0-0 sona erdi.

PSV bu sonuçla puanını 14’e yükseltti, ancak ikinci sıraya geriledi. Bu sezon sürpriz sonuçlar elde eden Groningen ise Excelsior'u 2-0 yenip puan sıralamasında üçüncülüğe yerleşti.

TOPLU SONUÇLAR

De Graafschap - Heerenveen: 3-2
FC Groningen - Excelsior: 2-0
Vitesse - NAC Breda: 0-0
Willem II - ADO Den Haag: 2-4
Feyenoord -Ajax: 1-2
NEC Nijemegen - AZ Alkmaar: 0-1
Roda JC Kerkrade - PSV: 0-0
FC Utrecht -VVV Venlo: 3-2
Heracles Almelo - FC Twente: 0-0

GOL KRALLIĞI

Hollanda liginde gol krallığı yarışında Utrechtli Ricky van Wolfswinkel attığı 7 golle birinci sırada yer alıyor. Onu 6;şar golle Ajax'tan Luis Suarez ile PSV'den Ola Toivonen ve 5 golle yine Ajax'tan Mounir El Hamdaoui takip ediyor.

Haberin Devamı