Gündem AK Parti binası yakınında patlama

AK Parti binası yakınında patlama

Paylaş
AK Parti binası yakınında patlama

Beyoğlu Sütlüce'deki AK Parti il binasının yakınında Çevik Kuvvet midibüsünün geçişi sırasında patlama meydana geldi. 15'i polis, 16 yaralı

Patlama, saat 08.50'de Ak Parti İl binasına 200 metre uzaklıkta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, patlamaya yol kenarına bırakılan bir motosiklet üzerindeki bomba yol açtı. Bombanın uzaktan kumandayla patlatıldığı öğrenildi.

Başbakan Erdoğan, "Terör birlik, beraberlik ve kardeşliği zarar veremeyecek. Caniler hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaktır" dedi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu: MÜSİAD ya da parti binasıyla alakalı olmayan bir patlama. Tamamen emniyet görevlilerimize yönelik bir saldırı

>> PATLAMA ÖNCESİ HAYAT KURTARAN OLAY

Patlama sırasında İmrahor Caddesi'nden geçmekten olan ve 21 polisi taşıyan Çevik Kuvvet midibüsü hasar aldı. Patlamada 15 polis ve 1 sivil vatandaş yaralandı.

Polis kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Çevik Kuvvet polislerini taşıyan midibüs, Beşiktaş'a nöbet değişimi yapmaya gidiyordu.

Haberin Devamı

MÜSİAD BİNASI DA YAKINDA

Patlama sonrası olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Patlamanın ardından olay yeri inceleme ekipleri de olay yerinde çalışmaya başladı. Bu arada patlamada yaralanan Çevik Kuvvet polisleri ambulansların gelmesini Ak Parti il binası yakınında bulunan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Merkezinde bekledi.

Ambulansların olay yerine gelmesiyle yaralanan polisler ilk müdahaleleri yapılmak üzere genel merkezden çıkarak ambulanslara bindirildi. Yaralı polislere ilk müdahale olay yerine gelen ambulanslarda yapıldı. Ardından yaralılar Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi ve Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Haberin Devamı

"UZAKTAN KUMANDAYLA PATLATILMIŞ GÖZÜKÜYOR "

Patlama sonrası ikinci bir bomba ihtimaline karşılık çevrede geniş güvenlik önlemi alındı. Patlamanın meydana geldiği cadde güvenlik çemberine alındı. İkinci bir bomba ihtimalinin olmadığının anlaşılması üzerine olay yeri inceleme ekipleri çalışmasına devam etti. Patlamanın meydana gelmesinden yaklaşık 20 dakika sonra İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın incelemelerde bulunmak üzere olay yerine geldi.

İmrahor caddesi üzerinde bulunan Çevik Kuvvet minibüsünü bir süre inceleyen Çapkın, patlamayla ilgi bilgi aldı. İncelemesinin öncesi ve sonrasında açıklama yapan Çapkın, " 21 polisimizin içinden bulunduğu Çevik Kuvvet'in görev aracı geçerken uzaktan kumandayla patlatılmış görünüyor" dedi.

Çapkın, patlamanın Etiler'de meydana gelen patlamayla benzerlik taşıdığının sorulması üzerine "Motosiklet kullanılmış gözüküyor. Motorsikletin üzerine konulmuş gözüküyor . Şimdilik bilgiler bunlar" dedi. Çapkın patlama sırasında motorsikletin seyir halinde olduğunu da söyledi. Patlamayla ilgili inceleme sürüyor.

BAŞBAKAN: CANİLER EMELLERİNE ULAŞAMAYACAKLAR

Başbakan Tayyip Erdoğan, Türk Lira'sının yeni simgesinin kabülü sırasında yaptığı konuşmada yaralanan polislere geçmiş olsun dileklerini iletirken, terörün kardeşliğe zarar veremeyeceğini belirtti. Erdoğan konu hakkında şıunları söyledi: "Yaralanan polis kardeşlerime geçmiş olsun temennilerimi gönderiyorum. Terör birlik, beraberlik ve kardeşliği zarar veremeyecek. Caniler hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaktır. Terörle kararlılıkla mücadeleye devam edeceğiz. Milletimize ve emniyet teşkilatımıza geçmiş olsun diliyorum"

ARINÇ: BAZI SÜPHELERİ DOĞURUYOR

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, patlamaya ilişkin, ''Olası bir terörist eylem gibi görünüyor. Olayın vuku bulduğu yerde AK Parti binasının olması, çevik kuvvetin olması bazı şüpheleri doğuruyor. Şükür ki can kaybı yok'' dedi. Patlamaya ilişkin sorularını yanıtlayan Arınç, ''İstanbul'da kötü bir olay yaşandı. Sayın Başbakanımız da konuyla ilgili açıklamayı yaptı. Sütlüce'de bir motosiklet üzerine konan düzenek, uzaktan patlayıcı... Maalesef yaralanmaya sebebiyet verdi'' diye konuştu. Saldırıyı kınayan Arınç, şunları söyledi: ''Olası bir terörist eylem gibi görünüyor. Olayın vuku bulduğu yerde AK Parti binasının olması, çevik kuvvetin olması bazı şüpheleri doğuruyor. Şükür ki can kaybı yok. 15 civarında yurttaşımızın yaralandığını biliyoruz. Onlara acil şifalar diliyorum. Bu eylemlerin son bulmasını diliyorum. Bunun faillerini lanetliyorum. Allah milletimizi bu tür kötülüklerden korusun'' dedi.

VALİ MUTLU: SALDIRI EMNİYE GÖREVLİLERİNE YÖNELİK

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da, KKTC Başbakanı Küçük’ün makamını ziyareti sonrasında sabah saatlerinde meydana gelen patlamayla ilgili bilgi verdi. Patlama nedeniyle 16 kişinin yaralandığını belirten Mutlu ‘15 polis memurumuz ve sivil bir vatandaşımız yaralanarak hastanelere intikal etti. Plastik patlayıcı yüklü bir motosikletin uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu gerçekleşen bir olaydır. Faillerini bulacağız. MÜSİAD ya da parti binasıyla alakalı olmayan bir patlama. Ekibimizin görev yerine geçiş güzergahı burası. Hep bu güzergah kullanılıyor. Tamamen emniyet görevlilerimize yönelik bir saldırı. Daha önce bu şekilde saldırıları önlemeye yönelik operasyonlar yapılmıştı. Umarız bir daha böyle fırsatlar vermeyiz’ şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

DHA

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer6865","6865","201203","6865-1.jpg");

Haberin Devamı