Gündem AK Parti Denizli Belediye Başkan Adayı Osman Zolan kimdir?

AK Parti Denizli Belediye Başkan Adayı Osman Zolan kimdir?

Paylaş
AK Parti Denizli Belediye Başkan Adayı Osman Zolan kimdir?

AK Parti Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı belli oldu. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizli için Osman Zolan'ı aday gösterdiklerini açıkladı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, yerel seçimlerde AK Parti'nin Denizli'de Osman Zolan'ı belediye başkan adayı gösterdiğini açıkladı.

Haberin Devamı

OSMAN ZOLAN KİMDİR?

1964 yılında Denizli’nin Tavas ilçesinde doğan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ilk öğrenimini Tavas-Garipköy'de, orta ve lise eğitimini ise Isparta Gönen Öğretmen Lisesi’nde yaptı.

Akademik eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamlayan Başkan Zolan, Denizli Barosu'na kayıtlı olarak avukatlık yaptı.

Bu dönemde sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak görev yaptı.

28 Mart 2004 Yerel Seçimleri'nde Denizli Belediye Meclis Üyeliği'ne seçilen Başkan Zolan, 2004 ile 2011 yılları arasında Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

16 Mart 2011 tarihinde Denizli Belediye Başkanlığı görevine seçilen Başkan Zolan, 30 Mart 2014 yılında yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

Haberin Devamı

Zolan, evli ve 2 çocuk babasıdır.