Gündem AK Parti Diyarbakır Belediye Başkan Adayı Cumali Atilla kimdir?

AK Parti Diyarbakır Belediye Başkan Adayı Cumali Atilla kimdir?

Paylaş
AK Parti Diyarbakır Belediye Başkan Adayı Cumali Atilla kimdir?

AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı belli oldu. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır için Cumali Atilla'yı aday gösterdiklerini açıkladı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, yerel seçimlerde AK Parti'nin Diyarbakır'da Cumali Atilla'yı belediye başkan adayı gösterdiğini açıkladı.

Haberin Devamı

CUMALİ ATİLLA KİMDİR?

Elazığ'da 1964 yılında dünyaya gelen Cumali Atilla ilk ve ortaöğrenimini Elazığ'da, yükseköğrenimini İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde tamamladı.

Cumali Atilla, 1990 yılında Erzincan Kaymakam adayı olarak göreve başladı. Dil eğitimi ve yönetim sistemi konularında çalışmalar yapmak üzere 8 ay İngiltere'de bulundu. 3 yıllık staj dönemi içerisinde Çorum Uğurludağ ve Afyon Çobanlar ilçesinde kaymakam vekilliği görevini yürüttü.

Cumali Atilla, daha sonra sırayla Giresun Piraziz, Muş Malazgirt, Bolu Mengen Kaymakamlığı, Diyarbakır Vali Yardımcılığı ve Konya Beyşehir Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. Cumali Atilla, 23 Eylül 2011 tarihinde Etimesgut Kaymakamlığı görevine başladı. Atilla, 1 Kasım 2016 yılında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum olarak atandı ve halen başkan vekilliği görevini sürdürüyor.

Haberin Devamı

Cumali Atilla, evli ve 3 çocuk babası.