Gündem AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Faruk Özlü kimdir?

AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Faruk Özlü kimdir?

Paylaş
AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Faruk Özlü kimdir?

AK Parti Düzce Büyükşehir Belediye Başkan Adayı belli oldu. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Düzce için Faruk Özlü'yü aday gösterdiklerini açıkladı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, yerel seçimlerde AK Parti'nin Düzce'de Faruk Özlü'yü belediye başkan adayı gösterdiğini açıkladı.

Haberin Devamı

FARUK ÖZLÜ KİMDİR?

19 Kasım 1962'de Düzce'de doğdu. Baba adı Ahmet, anne adı Behiye'dir.

Makine Yüksek Mühendisi; Yıldız Teknik Üniversitesi'ni bitirdi. İstanbul Teknik Üniversitesi'nde yüksek lisans ve doktora yaptı. İspanya'da proje ve mühendislik, Harvard Üniversitesi'nde üst düzey yönetici eğitimi aldı.

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Araştırma Görevlisi; Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nda Mühendis, Uzman, Proje Müdürü, Daire Başkanı, Müşteşar Yardımcısı olarak çalıştı. Müsteşar vekilliği yaptı. Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nca yürütülen önemli ve bütün projelerde görev aldı. Bu süre içinde savunma sanayii stratejik planlarının hazırlanması, savunma yönetimi, tedarik sistemi ve savunma reformu konularında çalıştı.

Haberin Devamı

TAI-TUTŞAŞ, HEAŞ, TEKNOPARK İSTANBUL ve STM şirketlerinde yönetim kurulu üyesi ve yönetim kurulu başkanı olarak görev yaptı. 25. Dönemde Düzce milletvekili seçildi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevini üstlenmiştir.

İyi düzeyde İngilizce bilen Özlü, evli ve 2 çocuk babasıdır.