Gündem AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'dan yeni açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'dan yeni açıklama

Paylaş
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'dan yeni açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, geçersiz oyların sayımının bitimine kısa bir süre kala, yapılan itirazlardaki son durumu kamuoyuyla paylaştı.

Ali İhsan Yavuz'un açıklamalarından satır başları:

Haberin Devamı

Şu ana gelinceye kadar bizim belgelerimize ilişkin bir itiraz gelmiş değildir. Sadece kendi tezlerini desteklemek için hafife alan hamleler gördük. Bizim belgeleri çürüten bir bakış açısı görmedik. Kamuoyunun bilerek kafasını karıştırılıyor sanki.

Mesela CHP yetkilileri açıklamalar yaptı. Bu açıklamalara baktım. Kılıçdaroğlu'nun sadece çok isabetli bir ifadesine rastladım. "Olay bir demokrasi olayıdır"diyor. Bizim derdimiz de budur. Bir şaibe varsa ortaya çıksın. Diyor ki Kılıçdaroğlu, "Oylar sayılmasın diye bir itiraz yapmadık". Neden yanıltıyorsunuz kamuoyunu? Oysa ki itiraz belgesi var. İlçe Seçim Kurulu'na gidildi, itiraz yapıldı. İl Seçim Kurulu da tedbir kararı aldırdı. Bugüne kadar seçim kurulları bir tedbir kararı vermemiş. İlk kez böyle bir uygulama yapıldı. Bu kararın çok hızlı bir şekilde verilmesi de gerçekten manidardır.

Haberin Devamı

CHP tarafından oranlar veriliyor. "Sandıkların 92,3'ü açıldı" diyorlar. Mümkün değil. Doğru rakamı birazdan vereceğim. 3 Bakan'ın istifa etmesiyle ne işi var bu seçimin. Bu konu bugünün Anayasa'sıyla ortadan kaldırıldı. Eskiden bu milletvekilliği seçimleriyle alakalıydı kaldı ki... Neden bunu şimdi dile getiriyorsunuz. Odağımızı kaydırmak mı isteniyor merak ediyorum. Ama bizim odağımız kaymayacak. Gerçekleri açıklamaya devam edeceğiz. Ne olacaksa hukuki seçim ölçüleri içinde olacak.

CHP yetkilileri YSK'ya dönük parmak sallar gibi bir tarzla tehditlerde bulunması Anayasa'ya aykırıdır. Onlar ne yaparsa yapsın, biz hukukun dışına çıkmayacağız.

Bizim yaptığımız sandığa ne girmişse girdiği gibi çıkması ve o iradeye göre kaydedilmesidir. Bizim yaptığımız insanları yanıltmak değildir. Her şey ortaya çıksın diye kamuoyuyla bilgileri paylaşıyoruz. Şaibeler kalksın derdindeyiz biz. Organize haksızlıkları ortadan kaldırmak ve sorumlular hakkında suç duyurusu bulunup, gerekli cezaların alınmasını sağlamaktır bizim yaptığımız.

5 tane bizden gitmiş ise 1 oy CHP'den gitmiş gibi görünüyor. Fark o yüzden 25 binlerden 14 binlere düştü. "Sizden de var, bizden de var" diyor. Rakamlar ortada. CHP'nin bu konuda yanılgıları ortadır. "Her yol mübahtır, nasıl alacaksak alalım seçimleri" şeklinde bir tavır var. Ama biz bunu yapamayız.

Haberin Devamı

Sadece geçersiz oyların sayımıdan 5069 oy lehimize yazıldı. Az mı bu rakam. Daha da artacak bu. Yüzde 88,5'i sayıldı. Tamamen sayılan oyların ise 5,9'u sayılmıştır. Ama rakamları çarpıtıyorlar.

Buna ilişkin de biz bu oylar sayılsın ve kalan tüm ilçelerde de oylar sayılsın diye YSK'ya başvuru yaptık. Tüm oylar sayılsın şaibe ortadan kalksın. CHP ise sayılmasın diyor. Kamuoyunun vicdanına bırakıyorum konuyu.

29 binler 14 bin küsurlara inmiş bulunmaktadır. Bu rakamları görüyorsa seçimler demek ki ortada bir usulsüzlük var. Ve organize usulsüzlük. Burada binlerce problemli işlem var.

Büyükçekmece meselesini netleştirelim. Belediye çalışan bir işçi nüfus müdürlüğünde görevlendirilmiş. Bu kişinin görevi bazı belgeleri vatandaşa vermek. Bu kişi sahte belge düzenliyor. 353 kişi Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulunulmuş. Bu 7468 kişinin kaydın şüphe oluşturacak şekilde düzenlenmiş. Bunun başka uçları da var. 7282 kişi ya İstanbul'un dışından ya da Büyükçekmece'nin dışından geliyor. 11.186 kişinin ikamet kaydının Büyükçekmece'ye getirilmiş olduğunu saptadık. Peki bu işin peşinde düşmeyelim de ne yapalım. Bu 1.

Haberin Devamı

Şov yapmak değil iş. İş gerçeğin ortaya çıkmasıdır. Şov yapayım diye hesap makinesiyle çıkarsan böleceğin rakamı çarparsın.

Biz eğer bütün olup biteni paylaşacak olsak ben bunu 3 günde bitiremem. Her ilçede benzer şeyler var. Onlardı da netleştirerek anlatacağız. Bu belgeler ışında şaibeler oluşmuştur. Gelin hukuki yollarla bu işleri sağlayalım.

Bizde çok bilgi var. Organize usulsüzlük kavramıyla ilgili bilgilere sahibiz. Bizce bu meselenin arkasında farklı şeyler çıkacak. Sandık başkanlarından FETÖ kapsamından ihraç edilenler var mı mesela? Bir stratejik akıl belli kesimleri birleştirdi diye düşünüyoruz.