Türkiye (Son Dakika) AK Parti infaz paketini Meclis'e sundu! 5 suç düzenlemenin dışında kaldı

AK Parti infaz paketini Meclis'e sundu! 5 suç düzenlemenin dışında kaldı

Paylaş
AK Parti infaz paketini Meclis'e sundu! 5 suç düzenlemenin dışında kaldı

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan yaklaşık 90 bin kişiyi ilgilendiren infaz düzenlemesine ilişkin açıklama yapıyor. Özkan, "Cinsel suçlar, uyuşturucu suçları, kasten adam öldürme suçları, kadına karşı şiddet ve terör suçları bu kapsamın dışına çıkarılmıştır. " dedi.

AK Parti ve MHP gruplarının ortak hazırladığı infaz düzenlemesine ilişkin kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, infaz düzenlemesine ilişkin "Cinsel suçlar, uyuşturucu suçları, kasten adam öldürme suçları, kadına karşı şiddet ve terör suçları bu kapsamın dışına çıkarılmıştır." ifadelerini kullandı. "Çıkar amaçlı suç örgütü kuranlarla ilgili cezalar artıyor." diyen Özkan, 'iyi hal' değerlendirmesinin de komisyona bağlanacağını duyurdu. Özkan, bu düzenlemeden yaklaşık 90 bin kişinin yararlanabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

AK Parti ve MHP gruplarının ortak hazırladığı infaz düzenlemesine ilişkin kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu.

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, infaz düzenlemesine ilişkin yaptığı açıklamada, "Toplum vicdanını yaralayan cinsel suçlar, uyuşturucu madde suçları, kasten adam öldürme, kadına karşı şiddet ve terör suçları, kapsamın dışına çıkarılmıştır." dedi.

"Terör suçları, cinsel suçlar, uyuşturucu madde ticaret suçu, kasten adam öldürme suçu, kadına karşı şiddet suçu hariç olmak üzere, diğer suçlar bakımından kalıcı infaz oranı 1/2 olarak düzenlenmiştir." bilgisini veren Özkan, "Denetimli serbestlik kriterleri değiştirilerek herkese maktu bir yıl uygulama yerine ceza adaletini sağlamak amacıyla hükmolunan ceza ile orantılı bir uygulama öngörülmektedir." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Özkan, infaz düzenlemesiyle 65 yaşını doldurmuş yaşlılar, 0-6 yaş arası çocuğu bulunan kadınlar ve adli tıp raporu çerçevesinde kendisine bakamayacak durumda olan hastaların belirli şartlarla konuttan infazınının mümkün hale getirildiğini belirterek, "Çıkar amaçlı suç örgütü kuran ve yönetenlerle ilgili Ceza Kanununda var olan düzenlemede çok düşük ceza öngörülmektedir. Bunun tavan ve taban oranını ikişer yıl artırıyoruz." şeklinde konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan, "Şu anda geçici ve kalıcı infaz düzenlemeleri kapsamından yaklaşık 45 bin kişi yararlanıyor. Salgın hastalık nedeniyle açık ceza evinden, konutta cezaya geçeceklerle beraber bu sayı 90 bin olacak." dedi.

Özkan, gelecek hafta salı günü Genel Kurul'da teklifin görüşmelerine başlayacaklarını söyledi.

Basın mensuplarına açıklama yapan Özkan, şöyle konuştu:

An itibariyle infaz düzenlemesini Meclis Başkanlığı'na sevkettik.

Bu süreç devam ederken diğer siyasi parti gruplarına ziyaretler gerçekleştirdik.

Teklif öneri ve değerlendirmelerini de aldık.

Teklifler kapsamında görüşleri aldık.

İnfaz adaletini hedefledik.

İnfaz kanunu başta olmak üzere 11 farklı kanunda değişiklik içerek 70 maddelik kanun teklifimizi hazırladık.

Cinsel suçlar, uyuşturucu suçları, kasten adam öldürme suçları, kadına karşı şiddet ve terör suçları bu kapsamın dışına çıkarılmıştır.

Haberin Devamı

Kalıcı düzenlemeler getiriyoruz. Terör suçları, cinsel suçlar, uyuşturucu madde ticaret suçu, kasten adam öldürme suçu, kadına karşı şiddet suçu hariç olmak üzere, diğer suçlar bakımından kalıcı infaz oranı 1/2 olarak düzenlenmiştir.

Çıkar amaçlı suç örgütü kuranlarla ilgili cezalar artıyor.

2 yıllık denetimlik süresini 3 yıla çıkarıyoruz.

İyi hal değerlendirmeleri otomatik sistemden çıkarılarak, oluşturulan gözlem ve idare komisyonunun kararına bağlanmaktadır.

Kadınlar, yaşlılar, çocuklu anneler ve hastalar için de düzenlemeler öngörüyoruz.

Kendisine bakamayacak durumda olan hastaların belirli şartlarda konutta infazını mümkün hale getiriyoruz.

65 yaş üstü olanlar ve 0-6 yaş arası çocuğu olanlara konutta infaz geliyor.

Gelecek hafta salı günü Genel Kurul'da teklifin görüşmelerine başlayacağız.