Gündem AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak'tan önemli açıklamalar

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak'tan önemli açıklamalar

Paylaş
AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak'tan önemli açıklamalar

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak açıklamalarda bulundu. Şenocak, ''Bu süreci tam olarak değerlendirdiklerinde biz itirazımı yaptığımız zaman tüm sandıkların sayımı gerçekleştirilmiş olsaydı bu işin lehimize sonuçlanacağına inanıyorduk.'' dedi

Bayram Şenocak'ın konuşmasından satır başları:

Haberin Devamı

Mazbatanın bu süreç içinde düzenlenmemesini talep ettik. YSK'nın değerlendirmelerin sonucunda vereceği karar biz parti olarak saygılıyız.

Bu süreç içerisinde itirazları hep belli aşamalarda kullanarak yerine getirdik. Biz yapmış olduğumuz müracaatlarda şunu istedik. Milletimizin kullandığı her boyun kıymetli olduğunu milletimize hissettirmek için daha şeffaf bir süreç olsun istedik.

Bu süreci tam olarak değerlendirdiklerinde biz itirazımı yaptığımız zaman tüm sandıkların sayımı gerçekleştirilmiş olsaydı bu işin lehimize sonuçlanacağına inanıyorduk.

13 bin küsürlü sayıları konuşuyoruz bugün. Ciddi bir sayı oranının azaldığını görüyoruz. Bugün yine kanunun bize vermiş olduğunu hakkı kullanıyoruz. Bunun yanında İl Seçim Kurulu'na yapmış olduğumuz başvuruda mazbatanın YSK'nın değerlendirmesi bitene kadar verilmemesini talep ettik.

Haberin Devamı

Kamuoyu tam olarak şeffaflığı kendinde hissedemeyecektir. Bu süreçte inanıyorum ki daha sağlıklı düşünebileceği bir seçim süreci olmasını talep ediyoruz. Seçimlerin iptali ve yenilenmesini sağlarsak, milletimizle beraber süreci en şeffaf biçimde yöneteceğimizi düşünüyoruz.