İzmir AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Büyükdağ: Tek bir kadına yönelik şiddete daha tahammülümüz yok

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Büyükdağ: Tek bir kadına yönelik şiddete daha tahammülümüz yok

Paylaş
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Büyükdağ: Tek bir kadına yönelik şiddete daha tahammülümüz yok

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Büyükdağ: Tek bir kadına yönelik şiddete daha tahammülümüz yok

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında yaptığı açıklamada, "Kadına şiddet, insanlığa ihanettir. AK Parti teşkilatları olarak, her adımımızda bu bilinçle hareket ediyor, her fırsatta dile getiriyoruz. Tek bir kadına yönelik şiddete daha tahammülümüz yok" dedi.
AK Parti Kadın Kolları, '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü' nedeniyle kadına yönelik şiddetle mücadeleye dikkat çekmek için 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması yaptı. AK Parti İzmir İl Başkanlığı'ndaki açıklamaya AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Melek Eroğlu, İzmir İl Kadın Kolları Yönetimi ile ilçe kadın kolları başkanları katıldı.
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları İl Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, yaptığı basın açıklamasında, "Kadına yönelik şiddet, yalnızca kadın oldukları için uygulanan veya kadınları etkileyen, kadının insan hakları ihlaline yol açan her türlü tutum ve davranıştır. Kadına yönelik şiddet sadece ülkemizde değil maalesef tüm dünyada bir sorundur. AK Parti olarak, kurulduğumuz ilk günden itibaren kadına yönelik şiddetle mücadelede reform niteliğinde adımlar attık. 2002 yılında yola çıkarken kılavuz edindiğimiz Seçim Beyannamemizden itibaren, kadına yönelik şiddetle mücadelede kararlılığımızı ifade ettik" dedi.

'TÖRE CİNAYETLERİNİN FAİLLERİNE EN YÜKSEK CEZAYI GETİRDİK'
Töre cinayetlerinin faillerine en yüksek cezaları getirdiklerini belirten Büyükdağ, şunları söyledi:
"Medenî Kanun ve İş Kanunu'nda yaptığımız düzenlemelerle kadını güçlendiren politikalar ve uygulamalarla yolumuza devam ettik. 81 ilde Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) kurduk. Kadın Destek Uygulaması (KADES), elektronik kelepçe, ALO 183 çağrı hattı, bakanlıklar arası koordinasyonun güçlendirilmesi, eğitimler, eylem planları ile topyekun mücadele kararlılığımız artarak devam ediyor. Bizim medeniyetimiz; kadın, erkek, çocuk, her bir insana ve tüm yaratılmışlara muhabbeti, sevgiyi esas alan bir medeniyettir. Biz, şiddet kimden gelirse gelsin, kime karşı yapılırsa yapılsın, fiziksel, psikolojik her türlüsüyle mücadelede kararlıyız. Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ve kıymetli Hanımefendi'nin de önemle vurguladıkları gibi 'Kadına şiddet, insanlığa ihanettir.' AK Parti teşkilatları olarak, her adımımızda bu bilinçle hareket ediyor her fırsatta dile getiriyoruz. Tek bir kadına yönelik şiddete daha tahammülümüz yok."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı