İzmir AK Parti İzmir'de yeni yönetim açıklandı

AK Parti İzmir'de yeni yönetim açıklandı

Paylaş
AK Parti İzmir'de yeni yönetim açıklandı

AK Parti İzmir'de yeni yönetim açıklandı

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, titiz bir çalışmanın sonunda hazırlandığını belirttiği 50 kişilik yeni yönetim kurulu listesini açıkladı. Sürekli, "Önümüzdeki 4 yılı yeniden yapılanma ve şahlanma dönemi olarak geçireceğiz. İzmir politikaları ve kentin sorunları üzerinde ortak çalışmalar yapacağız" dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, yeni yönetim kurulu listesini İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. Toplantıya AK Parti İzmir Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ ve İl Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Kadir İnan ile çok sayıda partili katıldı. Göreve 35 gün önce atandığını belirten Sürekli, titiz bir çalışmanın ardından yönetim kurulunu belirlediklerini ifade etti. Listeyi oluştururken 6-7 bin kişinin görüşünü aldıklarını anlatan Sürekli, ilk kez 2 bin 710 partili ile telefonda tek tek görüşerek anket çalışması yaptıklarını söyledi. İzmir il yönetiminden talep ve beklentileri sorduklarını dile getiren Kerem Ali Sürekli, yönetimde kimleri görmek istediklerini sorduklarını söyledi. Sürekli şöyle konuştu:

"Mahallelerdeki sorunları sorduk. Bu anket bundan sonraki çalışmalarımıza da yön verecek. Yedekler konusunda genel merkezden yetki aldık ve bugün yedek yönetimi açıklamayacağız. Çünkü tam olarak oluşmadı. Fayda sağlayacak isimleri değerlendireceğiz. Herkes görev almak istiyor. Biz 50 asil belirledik. Yüzlerce özgeçmiş var. Ama yedeklerle birlikte 75 kişi görev alacak. Kadın kolları ve gençlik kollarından isimlere yer verdik."

'YAPILANMA VE ŞAHLANMA DÖNEMİ'

Listeyi hazırlarken son başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve eski bakan Nihat Zeybekci ile istişarelerde bulunduklarını anlatan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, partinin kurucularıyla görüşerek bazı kararlar aldıklarını kaydetti. Herkesin talebini karşılamanın mümkün olmadığına dikkat çeken Sürekli, "İşlevsel bir yüksek istişare kurulu oluşturacağız. Önümüzdeki 4 yılı yeniden yapılanma ve şahlanma dönemi olarak geçireceğiz. İzmir politikaları ve kentin sorunları üzerinde ortak çalışmalar yapacağız" dedi.

Yönetimde yer alamayan partililerle sürekli iletişim halinde olacaklarını anlatan Sürekli, iki yıl sonra kongre olduğunu hatırlatarak, önümüzdeki dönemde farklı isimlere görev verilebileceğini dile getirdi. Sürekli, İzmirliler olarak İstanbul'da Binali Yıldırım'a destek konusunda çalışmalar yapacaklarını da vurguladı.

'İZMİRLİLİK ÖN PLANDA'

Kerem Ali Sürekli, listedeki isimleri tek tek okuyarak basın mensuplarına tanıttı. Listede 35 yaş altında 13 kişinin yer aldığını belirten Sürekli, "Listemizde 13 partili kadın kontenjanından yer aldı. En genç yönetim kurulu üyemiz 1996 doğumlu üniversite son sınıf öğrencisi Nur Çimen oldu. En deneyimli isim ise 1961 doğumlu İbrahim Derici oldu. Listelerde İzmirlilik ön planda" dedi.

LİSTEDEKİ BAZI İSİMLER

Listede 31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkan adayı olan bazı isimler göze çarptı. Bayraklı Belediye Başkan adayı Ali Aslan ve Seferihisar Belediye Başkan adayı Hamit Nişancı bunlar arasında yer aldı. Listede ayrıca eski İl Kadın Kolları başkanı Gözde Keskin, eski İl Gençlik Kolları başkanı ve İzmir milletvekili adayı listesinde yer alan Bilal Kırkpınar, kurucu il başkanı İsmail Katmerci'nin oğlu Furkan Katmerci, İzmir milletvekili adayı Koray Battal ve Fatih Reha Yavuzerkam ile eski il yöneticisi Nilüfer Karadal yer aldı.

Nevra UÇKAÇ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

--- KUTU ---

AK PARTİ İZMİR İL YÖNETİM KURULU

AK Parti'nin Kerem Ali Sürekli başkanlığındaki İl yönetimi; Ahmet Şimşek, Ali Aslan, Ali Mete Karagöz, Aykut Dikencik, Bilal Kırkpınar, Bora Ersan, Burçin Oğuz, Bülent Bademci, Cenk Özen, Deniz Doğan, Dilaver Kişili, Elif Özüm, Emrullah Duran, Emrun Sulayıcı, Erkan Özkan, Fatih Dinçer, Fatih Yavuzer, Fatma Berber, Feyim Özçelik, Furkan Katmerci, Gözde Keskin, Gülay Sayın, Ayşe Cankurtaran, Gülşen Gezici, Hamit Nişancı, Hayrettin Uçak, Hikmet Kaya, İbrahim Derici, İbrahim Ölmez, Koray Battal, Kudret Karaçelik, Levent Başaran, Mehmet Kocaoğa, Mustafa Kandil, Mustafa Gedikoğlu, Münir Ensari, Nail Kocabaş, Neslihan Akay, Nil Güneri, Nülifer Karadağ, Nur Çimen, Sefa Şahin, Selim Kalemci, Semiha Paçacı, Rafet Uslu, Tuğrul Emre Kaya, Uğur Türkan, Yusuf Gültekin, Zeynep Şen'den oluştu.

Haberin Devamı