Gündem AK Parti Marmaris Belediye Başkan Adayı Serkan Yazıcı: Marmaris'i bir dünya markası yapacağız

AK Parti Marmaris Belediye Başkan Adayı Serkan Yazıcı: Marmaris'i bir dünya markası yapacağız

Paylaş
AK Parti Marmaris Belediye Başkan Adayı Serkan Yazıcı: Marmaris'i bir dünya markası yapacağız

Serkan Yazıcı, 12 ay turizmden termale, uluslararası turnuvalardan festivallere kadar yapacağı atılımlarla Marmaris’i dünya çapında bir kent haline getireceğinin sözünü veriyor.

■ Türkiye 31 Mart yerel seçimlerine kilitlendi. AK Parti’nin Marmaris adayı da hepimiz için sürpriz oldu. Siz bekliyor muydunuz bu adaylığı?

Haberin Devamı

Hayır, beklemiyordum. Zaten Otomobil Sporları Federasyonu Başkanlığı ve Dünya Motor Sporları Konseyi’ndeki görevlerim devam ettiği için siyaset yapmak aklımın ucundan geçmiyordu. Sayın Cumhurbaşkanımızdan beklemediğim bir adaylık teklifi aldım. Çok şaşırdım ve hiç düşünmeden, “Emredersiniz” dedim. Çünkü 15 Temmuz’u birebir yaşadığım bir büyüğüm ve devlet başkanım olarak hem ona hem de vatana borcum vardı.

'HEDEFİMİZ NİTELİKLİ TURİST'

■ Marmaris’in turizmde yüzü neden gülmemiş?

Çünkü ruhumuzu yansıtacak hiçbir şey yok. Mesela turistleri, dar bir odada folklorun oynandığı Kervansaray’a götürüyorlar. Böyle turizm mi olur? Bir köyü açalım ve öyle bir Kervansaray yapalım ki, turizm rüzgarları estirelim. Kendi kültürümüzü gösterelim onlara. Eğer kaliteli işler yapılmazsa, nitelikli insanlar gelmez. amacım nitelikli turistleri bölgemize çekmek.

Haberin Devamı

'TERMAL VE ORGANİK TARIM TURİZMİ BAŞLATACAĞIM'

■ Marmaris kaderine terk edilmiş. Yazın cıvıl cıvıl ama kışın ölü. Kent için neler yapacaksınız?

Marmaris doğasıyla Türkiye’nin tartışmasız en güzel bölgesi. Köyleri de muhteşem. Burada çok özel bir termal su çıkardım. Belki de Türkiye’nin en iyi suyunu buldum. Böylece Marmaris’e termal bir tesis kazandırmış oldum. Rakiplerim bu suyun denize zarar verdiğini bile konuşuyor olmuşlar. İçilebilen su denize nasıl zarar verir? Biz şifa dağıtacağız. Bunu da termal suyumuzla, organik tarım ve organik ilaçlarla yapacağız. Mesela iki köyümüzü rehabilite edip, organik tarım üretimi yapacağız. alternatif tıp için üretilecek 1700 endobik bitkiden ilaç yapacağız. Birçok insan sektör değiştirecek. Çünkü organik tarımı turizme çevireceğim. Organik yemekler satan restoranlar yapacağız. neden Marmaris’ten dünyaya şifa dağıtacak bir ilaç çıkmasın? Termal ve organik ürünlerimizle dünya markası olacağız.

'ULUSLARARASI TURNUVALAR MARMARİS'E TAŞINACAK'

■ Marmaris’i 4 mevsim yaşanabilir bir şehir haline nasıl getireceksiniz?

Termal ve organik tarım hedeflerimize festivaller ve spor da dahil. Türkiye’nin en büyük organizasyonu Dünya Ralli Şampiyonası Marmaris’te yapılıyor şu an. ama yetmez. Marmaris’e Redbull kaya atlayışını da getireceğim. Spor tesislerini ayaklandıracağız. Uluslararası turnuvaları Marmaris’e alacağız. Öte yandan dans, salsa festivali yapılıyor Marmaris’te. Salsa festivalini sokağa yayacağım. Tam anlamıyla kültür, sanat, turizm ve festivaller kenti olacağız. Özetle; organik tarım, organik ilaç, turizm, termal, sağlık ve spor projelerimizle Marmaris şaha kalkacak.

Haberin Devamı

TEK AMACIMIZ HİZMET KİMSENİN ÖZGÜRLÜĞÜ KISITLANMAYACAK

■ “AK Parti’ye oy verirsek, mahalle baskısı yaşayabiliriz” diyenler var...

Belediye başkanlığı siyaset yeri değildir. Ben Marmaris’te herkese eşit hizmet edeceğim. Her insanımız başımın tacıdır. Sadece onlara daha iyi bir yaşamın var olduğunu göstereceğiz. Marmaris’te eğitim ve sanat kötü durumda. Eğitimi düzelteceğiz. Bölgemize sanatçılar akın edecek. Sporda ise haftada 3 turnuva düzenleyecek hale geleceğiz. CHP’liler particilik yapmadığımı, sadece hizmet ettiğimi görecek.

Haberin Devamı

■ Çarşı esnafı çok endişeli. Çarşı için ne yapacaksınız?

Bu endişeleri çıkaranlar rakiplerim. “İçkiyi yasaklayacak, çarşıyı kapatacak, betonlaşacağız” diye kara propaganda yapıyorlar. Ben dünya çapında bir çarşı yapacağım. Her şeyi daha nitelikli ve verimli hale getireceğim. Marmaris’i bir kere kazanırsak, bir daha bizden geri alamayacaklarını biliyorlar. Çünkü öyle bir hizmet gelecek ki buraya kendileri de şaşıracak.

ALEV GÜRSOY CİMİN