Gündem AK Parti Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Şeyma Döğücü: Kadınlar ve çocuklar gülerse toplum güler

AK Parti Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Şeyma Döğücü: Kadınlar ve çocuklar gülerse toplum güler

Paylaş
AK Parti Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Şeyma Döğücü: Kadınlar ve çocuklar gülerse toplum güler

Kadınların, gençlerin ve çocukların sesi olacağını söyleyen Şeyma Döğücü, “Toplumun yüzünü güldürmek için üzerimize düşen görevleri aralıksız çalışarak yapacağız” diyor

Bir kadın aday olarak kadına dair projelerinizi çok merak ediyorum...

Haberin Devamı

Kadınlarımız için ‘Altın Eller Çarşısı’ yapacağız. Kadınlarımız evlerinde erişteden, salçaya kadar çok güzel ürünler yapıyor. Biz de onlara malzeme vereceğiz ve hazırladıkları ürünleri bu çarşıda satmalarına imkan sağlayacağız. Organik ürün arayanlar için de güzel bir pazar olacak. Kadınlarımızı hem sosyal hayata katacağız hem de ev ekonomilerine katkı sağlayacağız. Bir de yemek projemiz var. Evlerinde harika yemekler yapan kadınlarımızla, çalışma hayatından sebep yemek yapamayan kadınlarımız arasında köprü olacağız.

ÇİÇEKLİ SANCAKTEPE

Malzemelerini vereceğiz, aralarında alışverişlerini yapabilecekler. Bunu ilerde büyüteceğiz de. Gastronomi konusunda Sancaktepe’de atılımlar yapacağız. Yeşil Balkonlar projemizle hanımlarımıza çiçek ve saksı dağıtacağız. Çiçeklerini pencerelerinin önünde yetiştirecekler, biz de en güzel balkonu seçeceğiz. Sancaktepe çiçekli, cvıl cıvıl bir ilçe olacak. Ayrıca kadınlara ait spor salonları, aileler için taziye evleri yapacağız. Biz önce insanlarımızın gönüllerine dokunacağız. Kadınlarımızın ve çocuklarımızın yüzü gülsün istiyorum. Onlar gülerse, tüm toplum güler.

Haberin Devamı

Sosyal belediyecilikte neler yapacaksınız?

Gençlerimizin ve kadınlarımızın sosyal alanlara çok ihtiyaçları var. Millet Kıraathanelerimizi daha küçük ve ulaşılabilir yerlerde yapacağız. Paşaköy bölgemizde güzel bir sosyal tesis kuracağız. Ayrıca 19 mahalleye 19 kreş yapmak hedeflerimiz arasında. Türkiye’nin en büyük şehir hastanesi Sancaktepe’de olacak. 4 bin 200 yataklı. Çok büyük bir kompleks. İlçemize hem istihdam sağlayacak hem de sağlık turizmine katkısı büyük olacak. İlçemizde üniversitemiz yok. İnşallah bir üniversitemizi de ilçemize almak istiyoruz. Diğer okullarımızı da çoğaltma amacındayız. Biz kadınlarımızın ve gençlerimizin sesi olacağız.

AYRIM YOK

Sancaktepe’de yaşayan CHP’li vatandaşlarımız size neden oy vermeli, var mı mesajınız onlara?

Özellikle CHP’li kadınlarımız, bir kadın aday gördükleri için çok mutlu oldular. Hepsiyle konuşuyorum ve beni destekliyorlar. Biz herkesin belediye başkanı olacağız. Hiçbir ayrım yapmayacağız. Bize güvensinler ve oylarını versinler ama oy vermeseler de yanıma her zaman gelebilecekler. Kapım hepsine sonuna kadar açık olacak. Zaten Belediyenin girişinde bir odam olacak. Müsait olduğum her zaman orada olacağım. Şeffaf odamız herkese açık olacak.

Haberin Devamı

Seçim sürecinde bir kadın aday olarak yarışmak nasıl?

Sancaktepe’ye kadın bir aday gösterilmesi, başta birçok kesimde soru işaretleri uyandırdı. Ancak Sancaktepe’nin yapısını, Türkiye’nin yapısıyla orantılı düşünmek lazım. İstanbul nasıl ki Türkiye’nin özetiyse, Sancaktepe’de İstanbul’un özetidir. Burada her kesimden insan var. Yeni ve güzel bir kuruluma sahip bir ilçe olduğu için çok da tercih ediliyor. Nüfusu da 2009’dan bu yana yüzde 100 arttı. Yani Sancaktepe bir tek kesimin bölgesi olmaktan çıktı artık. İstanbul’ neyse, Sancaktepe’de odur. Öncelikle güveni için Sayın Cumhurbaşkanıma çok teşekkür ediyorum. Demek ki biz kadınlar siyasette karar alabilecek, büyük bir kitleyi yönetecek seviyedeyiz.

Haberin Devamı

Sancaktepe, AK Parti’nin kalesi gibi. Halkın size bakışı nasıl?

29 Aralık’tan bu yana aralıksız çalışıyorum. Hem bir kadın hem de yeni bir aday olarak kendimi anlatma şansı buldum. Halkımızla aramız çok iyi. Gittiğim her yerde “Şeyma Başkan” diyorlar artık.

KENT ESTETİĞİ ÖNCELİĞİMİZ OLACAK

Sancaktepe’ye kadın eli değdiğinde, neler değişecek burada?

Çocuklarımın nasıl bir yerde yaşamasını istiyorsam, Sancaktepe halkı için de aynı hayali kuruyorum. Sancaktepe’nin çocuklarımızın, ailelerimizin güvenle oturabileceği, yaşamak isteyecekleri bir ilçe olmasını istiyorum. Öte yandan kent estetiği ve güzelliğiyle ilgili çalışmalar yapacağız. Kent estetiği önceliğimiz olacak. İşte kadın elinin farkı budur. Engelli vatandaşlarımızın kaldırımlarda rahat gitmesinden tutun da, bebek arabası süren annelerin rahatlığına kadar her detayı düşüneceğiz.

HERKESİ DİNLİYORUZ

Zaten Sancaktepe 10 yıldır çalışkan bir belediye başkanına sahipti. Sayın Başkan ilçemizi geliştirmiş, yükseltmiş. Bize de detaylarla ilgilenmek kaldı. Seçim çalışmalarına öncelikle herkesi dinleyerek başladım. Gençlerle, kadınlarla, muhtarlarla, sivil toplum kuruluşlarıyla tek tek toplantılar düzenledim. Ve hepsinin taleplerini, ihtiyaçlarını dinledim. Bu görüşmeler neticesinde de projelerimizi şekillendirdik.

Haberin Devamı

ÇEVRECİ PROJELER GELİYOR

Öncelikli projeleriniz neler olacak?

Önceliğimiz çevreci projeler. Sancaktepe, İstanbul’un nefes alabilen ilçelerinden biri. Aydos Ormanı, Paşa Köyü, büyük yeşil alanları ile göz dolduruyor. Biz de eklemeler yapacağız. Mesela hayata geçireceğimiz Millet Bahçesi’yle; kay kay parkları, macera ormanı gibi alanlar oluşturacağız. Çünkü Sancaktepe halkının en büyük isteği sosyal alanlar. Alışveriş caddesi projemiz de çok beğenildi. Çünkü ihtiyaç var. Prestij Caddesi’ni güzel mağazaların, restoranların, kafelerin olacağı bir yer haline getireceğiz. Ortasından tramvay da geçecek. Bir diğer projemiz, Huzur Park. Yaşlı bireylerimiz için yapacağımız Huzur Park’ı bahçeli, küçük evler şeklinde tasarladık. Restoranı, sağlık kabini, psikolojik danışmanlığı da olacak. Yanına hem yaşlılarımız hem de kimsesiz çocuklarımızın ortak alanlarda buluşmalarına olanak sağlayacak yerler yapacağız. Bu ortak alanlarda belli saatlerde buluşacaklar ve her iki kesimde sevgiyi tadacak.

'ÜRETKEN GENÇLİK' HEDEFİMİZ

Gençlerimiz için çok proje geliştirdik. Kendi işlerini kurabilen, üreten iş insanları olmaları için onları destekleyeceğiz. Küçük küçük ofisler oluşturarak, imkanlarını biz sağlayacağız. Bir de araştırma yapabilecekleri ofisler vereceğiz gençlere. Biz ‘üretken gençlik’ diyoruz. Ayrıca birçok noktaya kütüphane açacağız. Hayvanları da unutmadık. ‘Sadık Dostlar Bahçesi’ne, evcil hayvanlarımızı getirip, oynatabileceğiz. Sokak hayvanlarımız için de açık alanları bol, rahat oynayacakları barınaklar yapacağız.

Alev Gürsoy Cimin