Gündem Ak Parti Sözcüsü: Mitinglerimizi askıya alıyoruz

Ak Parti Sözcüsü: Mitinglerimizi askıya alıyoruz

Paylaş
Ak Parti Sözcüsü: Mitinglerimizi askıya alıyoruz

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili Genel Merkez'de geniş çaplı bir basın toplantısı düzenledi. Saldırıyı kimlerin gerçekleştirmiş olabileceği sorusuna dikkat çeken cevaplar veren Çelik, mitignleri askıya aldıklarını ifade etti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partinin mitinglerinin askıya alındığını, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 16 Ekim Cuma gününe kadar miting yapmayacağını bildirerek, "Cuma günü ve sonrasındaki birkaç mitingimiziyse bir parti mitingi hüviyetinde olmaktan ziyade, rutin takvimi içerisinde, teröre karşı birlik, dirlik ve kardeşlik mitingleri olarak yapacağız" dedi.

Haberin Devamı

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik Ankara'daki son saldırı sonrası şu açıklamalarda bulundu:

"AMAÇ 1 KASIM SONUÇLARINI ETKİLEMEK"

Amaç 1 Kasım seçim sonuçlarını etkilemek. Terörün hedefini boşa çıkarmak için bu sürecin sağlıklı bir şekilde 1 Kasım'a kadar yürütülmesi gerektiğini ifade etmek istiyoruz.

Akdeniz bu süreçte çok kritik gelişmelere gebe. Bu aşamda Türkiye'nin dinamiklerini dizayn etmek, Türkiye'yi içine kapatmak için böyle bir saldırının yapıldığına inanıyoruz. Teröre karşı tek ses olmalıyız.

"MİTİNGLERİMİZİ ASKIYA ALDIK"

Ak Parti olarak mitinglerimizi askıya aldık. Cuma gününden itibaren Bursa mitingi ile teröre karşı birlik mitingleri düzenleyeceğiz.

SALDIRIYI KİM YAPTI?

Türkiye'ye karşı Esad kaynaklı bazı bağımsız oluşumlar Türkiye üzerinde taşeron örgütleri kullanarak saldırılar yapabiliyor. Her eylem zihinlerimizi belli bir adrese ötelemeye yönelik bir proje de olabiliyor.

Haberin Devamı

Başbakanımız günlük mesaisinin büyük bir kısmını bu meseleye ayırıyor.

SORULAR

1- Güvenlik zafiyeti var mı yok mu? Bazı terör örgütleri bu işleri taşeron örgütlere yaptırabiliyor derken ne demek istediniz?

Benim söylediğim örgütler bunu bir örgüt de yapmış olabilir örgüt koalisyonu da yapmış olabilir. Muhtemel seçenekleri sayıyorum size. Çeşitli şeyler var. Hassasiyetim şu, acele karar vermemek lazım. Titiz bir çalışma sonrası bu karara vermek. Acele yapılan değerlendirmeler kamuoyunu yanlış yönlendirebilir.

Bir güvenlik zafiyeti var mı konusunda Başbakanımız gerekli talimatı verdi.

Dünyada son yıllarda tespit edilemeyen çeşitli ülkelerin başkentlerinde terör eylemleri oldu. Tabii ki arzu etmezdik böyle bir saldırıyı. Bir yanda failler bulunmaya çalışılıyor bir yandan da soruşturma yürütülüyor. Bir zaaf henüz tespit edilmemişse siyasi sorumluluk teröre karşı tek ses olmayı gerektiriyor.

Her olaydan bir ders çıkarılmalıdır. Ulusal devletlerin ulusal devletlerle savaşması diye bir şey sözkonusu değil. Artık asimetrik savaş durumu söz konusu.

"AMERİKA VE RUSYA'YA KARŞI ASİMETRİK SAVAŞ VEREN BİR ÖRGÜT VAR"

Bakın Rus ve Amerikan uçakları DAİŞ'e karşı savaşıyor. Bu örgüt asimetrik bir örgüt, Rusya ve Amerikan gibi güçlerle bu savaşı tek başına yürütüyor. Miting alanının korunmasıyla ilgili bir konu varken miting alanlarının dışıyla ilgili bir güvenlik durumu analizi yapılacak. İstihbarat ve günvelik anlayışının yeniden güncellenmesi gerekiyor

Haberin Devamı

2- Ölü sayısı ve Bahçeli'nin Kılıçdaroğlu'nun ret cevabı...

Sayı ile ilgili spekülasyon yapmak uygun değil. Sağlık Bakanı ve diğer resmi bilgiler açıklanıyor. Söz konusu can bizim canımız. Bu konuda saklı gizli bir iş olmaz. Bu acı hepimizin acısı. Adli Tıp'ta titiz bir çalışma yürütülüyor. Sağlık Bakanlığı ve Başbakanlık'tan cevap alınabilir.

"BAHÇELİ'NİN TUTUMUNU YADIRGAMIYORUZ ARTIK"

Bahçeli'nin tutumunu yadırgıyorduk. Bahçeli'nin MHP tabanına izah edemedi şeyler var. MHP'li kardeşlerimizin, MHP kurmaylarının söylediği bir şey var MHP siyaseti demek ülkücülerin duruşu demektir. MHP'lilerinv e ülkücülerin en hassas olduğu konu terör konusu. Bahçeli umut vaat etmiyor. Hep negatif açıklamalar var. Terörle ilgili bir hassasiyet olduğu zaman Bahçeli'nin bir adım önde olması gerekir.

Haberin Devamı

Böyle bir güvnelik krizi olduğu anlarda her şeyden önce desteği MHP verirdi. Ama bu saldırı sonrasında en son onlar konuştu. MHP tabanı ile Bahçeli'nin açıklamaları arasında açık bir fark var.

SEDAT PEKER'İN RİZE'DEKİ MİTİNGİ SORULDU

3- Bir mafya lideri Rize'de bir miting düzenledi. Oluk oluk kan akacak dedi. Partinizle bir bağlantısı kuruluyor. Partinizle ilişkisi nedir?

Bizim genel bir prensibimiz var. Kişilerin isimlerini zikretmeye gerek yok. Bu gibi unsurların bizimle bir bağlantısı yok. Dışarıda bir STK yapmışsa biz burada ancak Genel Başkan, Parti Sözcümüz biz destek veriyoruz demedikçe bizimle bir alakası yoktur. Herhangi bir şekilde toplumun önünde kan akıtılması ifadesini kullananlarla aynı görüşte olmamız mümkün değil. Bazıları mitinglerimizce şu ocak bu ocak diye Ak bilmem ne diye pankartlar açılıyor. Bunların bizimle bir ilgisi yok.

AK PARTİ GENEL MERKEZİ'NİN DİNLENDİĞİNE DAİR İDDİALAR

Haberin Devamı

4- AK Parti Genel Merkezi'ndeki görüşmelerin dinlenmesine ilişkin iddialar var...

Paralel yapı gibi hastalıklı ruh haline sahip unsurlar var. Dergiden bahsedilen diyaloglar tamamen hayalidir. Nokta Dergisi'nin başına twitter fenomenleri getiriliyor. Tabii ki bir startejik ekibmiz var. 10 saat kadar bir çalışma yürütüldü. Bizim toplantılarımızda not tutulur. Bu tür toplantılarda kim ne dedi diye isim kullanılmaz. Genel Sekreterimiz hukuki anlamda yapılması gerekenleri yapıyorlar. Aynı tutanakları alın başka partideki önemli isimleri yazın. Çok zeka gerektiren bir iş değil. Türkiye'de bu tür casusluk faliyetlerini huy edinenlerin nasıl büyük bir buluş gibi sunduklarını görelim. Hayal mahsulü ve ciddiye alınmayacak ilk ve son kez cevap verdiğim bir unsur.

HACI BİRLİK'İN CENAZESİNİN SÜRÜKLENMESİ

5- Hacı Birlik'in cenazesinin panzer arkasında sürüklenmesi

Bizde kim olursa olsun ölüye eziyet edilmemesi bir değerimizdir. Söz konusu roket atarla polise saldırırken fotoğrafı olan bir şahıs. Ama etkisiz hale getirildikten sonra yapılan muameleyi doğru bulmuyoruz. Bunu hiçbir şekilde tasvip etmiyoruz.

Güvenlik birimleri hukuk devleti esasına göre talimatlandırılmıştır. Devlet hukukla bağlıdır. O görüntüyü ortaya koyanlar, güvenlik güçlerimizin mcüadelesine leke vurmuşlardır.

6-Mitingleri nasıl organize edeceksiniz?

Teröre karşı birlik olmak varken son derece sorumsuz açıklamalar gördük. Demirtaş'ın Cumhurbaşkanı'nı Başbakan'ı hedef alan çirkin açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun dünkü bazı açıklamalarını da hassasiyet kaybı olarak görüyoruz Bugün devlet adamlığının test edildiği gündür. Bugün bu ülkenin insanlarını sahipsiz olmadığını göstermek gereken bir gündür. Hepimizin dayanışması gerekiyor. Kategorik olarak bir karşı çıkışımız yok. Çirkin ve yakışıksız iddialar ortaya atanlarla da bir araya gelemeyiz. 3 günlük ulusal yas içinde bu acıyı unutmayacağız.

Bursa'daki mitingimiz Ankara'da hayatını kaybedenler için okunacak Kur'an'dan sonra başlayacak.