Gündem Ak Parti'de hüzünlü ilk gece

Ak Parti'de hüzünlü ilk gece

Paylaş
Ak Parti'de hüzünlü ilk gece

Seçim sonuçları tek başına iktidar olma şansını kaybeden Ak Parti'de büyük bir şok etkisi yarattı. Parti yetkililerin sessizliğe büründüğü Ak Parti'de ilk kez bir seçim gecesi hüzünle bitti

Ak Parti’nin tek başına iktidarı kuracak çoğunluğa ulaşamaması, parti genel merkezinde adeta şok etkisi yarattı. Ak Parti Genel Merkezi’nde hazırlıklar dün sabah başladı. Seçimden önce 400, daha sonra 330 vekil hedefine odaklanan Ak Parti, büyük bir şok yaşadı. Tek başına iktidar olacağından emin olan partide, balkon konuşması yapılacağı düşünülerek genel merkez önünde güvenlik önlemleri alındı.

Haberin Devamı

Genel Başkan yardımcıları Mustafa Şentop ve Beşir Atalay, genel merkezde seçim koordinasyon merkezinde sonuçları takip etti. Seçim sonuçları netleştikçe Ak Parti’de ilk kez bir seçim gecesi hüzünle bitti. Seçim sonuçları, parti genel merkezinin üçüncü katındaki seçim koordinasyon merkezinden izlendi. 160 kişilik ekip 81 ilden gelen verileri, burada derledi. Seçim sonuçlarını Konya’daki evinden takip eden Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konutuna kurulan sistem, Ak Parti Genel Merkezi’ndeki sisteme entegre edildi. Saat 19.00 sıralarında konutuna geçen Davutoğlu, Konya’daki evinden bu sistemi kullanarak, sonuçları izledi. Ankara’ya hızlı trenle gelmesi beklenen Başbakan seçim sonuçları geldikten sonra hava yolu ile gitmeyi kararlaştırdı. Konuttan çıkışta Konya’da otobüsün üzerinden kalabalığa seslenmesi beklenen Davutoğlu vatandaşlara içeriden seslendi. Başbakan’ın moralsiz olduğu da gözlerden kaçmadı.

Haberin Devamı

‘Birinci olduk’ tesellisi

Sandıkların kapanmasıyla birlikte parti genel merkezinde hazırlıklar başladı. Erdoğan döneminde gelenekselleşen balkon konuşması için genel merkezde hazırlık da yapıldı. Saat 17.30 sıralarında partide herkesin yüzü gülerken koridorlarda yüzde 46-48 bandında tek başına iktidar olunduğu konuşulmaya başlandı. Parti yöneticilerinin, “HDP baraj altı” tweetleri de partililerde heyecan yarattı. Gerçek sonuçlar gelmeye başladıkça ise üzüntülere alışık olmayan Ak Parti’de büyük bir şok havası yaşanmaya başladı. Ancak yine de üzüntü, “birinci olduk” tesellisi ile sevince çevrilmeye çalışıldı.

Suratlar asıktı

Önceki seçimlerde saat 19.30 sularında parti önündeki alanın büyük çoğunluğu dolarken, saatler 19.30 olduğunda meydanda sadece 50 kişi vardı. Saat 22.00 sularında ise kalabalık partiye akın etti ve alan doldu. Davutoğlu’nun balkon konuşması için partiye gelmesiyle parti çevresinde büyük bir kalabalık toplandı. Dışarıda büyük bir coşku yaşanmasına karşın parti içinde derin bir sessizlik ve hüznün hakim olduğu da görüldü. Balkon konuşması için MYK üyeleri, bakanlar, partinin önemli isimleri ve iki dönem kuralına takılan Bülent Arınç, Mehmet Ali Şahin, Ali Babacan gibi isimler de balkonda hazır bulunurken, yüzlerin asık olduğu da dikkat çekti. Davutoğlu’nun konuşması ise “Recep Tayyip Erdoğan” sloganları ile kesildi. Davutoğlu, parti kurmayları ile balkon konuşması öncesinde de bir toplantı yaptı.

Haberin Devamı

Milliyet/Kıvanç EL