Siyaset AK Parti'den o karar sonrası ilk açıklama!
Paylaş
AK Parti'den o karar sonrası ilk açıklama!

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, "paralel yapı" operasyonunda verilen kararlarla ilgili olarak "Türkiye bir hukuk devletidir. Sürecin başlatılmasında ve kararlarda siyasi bir etki yoktur" değerlendirmesinde bulundu

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, "paralel yapı" operasyonuyla ilgili bir yargı sürecinin işlediğini belirterek süreci başlatanın siyasi unsurlar değil, belli bir dönem mağdur edildiğini düşünen bir grubun şikayeti olduğunu kaydetti. Mağdur edildiği iddia edilen "Tahşiyeciler" olarak bilinen grubun şikayeti üzerine başlatılan bir yargı sürecinin söz konusu olduğunu anlatan Aydın, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk devletinde kurallar bellidir. Yargının bu süreç içinde nasıl davranacağı çok açık ve nettir. Yargı, kendi kuralları içinde bu süreci yürütür. Bağımsız ve tarafsız yargının vermiş olduğu karara sonuçta hepimiz saygı duyarız. Soruşturma yürütülüyor. Bu soruşturma sonucu bir kısım tutuklamalar olmuş olabilir, salıverilenler var. Soruşturmanın tam detayını, mahiyetini bilemediğimiz için yargının kendi kararıdır. Bu karara baskı yapmamız, talimat vermemiz ya da kararla ilgili siyasilerin ortaya koyacağı tavır düşünülemez. Sürecin başlatılması ve kararlarda siyasi bir etki yoktur."

AA