Siyaset AK Parti'den Yunanistan'a sert tepki!
Paylaş
AK Parti'den Yunanistan'a sert tepki!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Yunan yargısı darbecileri himaye eden skandal bir karara imza atmış oldu

Yunanistan’da Danıştay, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrası Yunanistan’a kaçan darbecilere iltica hakkı verilmesini kararlaştırdı. Karara tepki AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi. Çelik, Twitter üzerinden şu açıklamaları yaptı:

Haberin Devamı

"YUNAN YARGISI DARBECİLERDEN YANA TAVIR ALDI"

"Yunan yargısı darbecileri himaye eden skandal bir karara imza atmış oldu. Geçmişte darbelerden acı çekmiş Yunanistan'da yargı makamlarının darbecileri himaye eden kararlara imza atması, hukukun bir kenara bırakıldığını, başka amaçlarla hareket edildiğini gösteriyor. Darbeciler milletimizin ve devletimizin en tehlikeli düşmanlarıdır. Yunan yargısı verdiği kararlarla Türkiye’nin düşmanlarından yana tavır almaktadır."

"BU, TERÖRE DESTEK VERMEKTEN DAHA UTANÇ VERİCİ"

"Darbecilere karşı mücadele terörle mücadele gibi ilkelerle yürütülmelidir. Terörle mücadelede çifte standartlarla davranmak teröre destek vermektir. Darbecileri himaye eden yargı kararları da darbeye destek vermek anlamına gelmektedir. Açık ve net, Yunan yargısı verdiği kararlarla, Türkiye düşmanlarının ve darbecilerin yanında yer almıştır. Bu, teröre destek vermekten daha ağır ve utanç verici bir tutumdur."

Haberin Devamı

"DARBECİLERİ HİMAYE EDENLERİ ASLA UNUTMAYACAĞIZ"

"Teröre karşı verdiğimiz mücadelede olduğu gibi, darbecilere karşı da kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu mücadele sırasında teröristlere silah vererek destek olanları ve darbecileri yargı kararları ile himaye edenleri asla unutmayacağız" dedi.

İşte Çelik'in sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı o açıklamalar...