Türkiye (Son Dakika) AK Partili eski belde başkanı cinayeti 'siyasi olabilir' iddiası

AK Partili eski belde başkanı cinayeti 'siyasi olabilir' iddiası

Paylaş
AK Partili eski belde başkanı cinayeti 'siyasi olabilir' iddiası

Kuşadası'nın Davutlar beldesinde belediye meclis üyeliği ve 4 dönem Ak Parti belde başkanlığı yapan Zeynel Çengel'in öldürülmesinin'siyasi olabileceği' iddia edildi

Aydın Büyükşehir statüsü kazanmadan önce, Kuşadası’nın Davutlar Beldesi’nde belediye meclis üyeliği ve 4 dönem Ak Parti belde başkanlığı yapan ve evinin önünde kimliği belirsiz kişinin silahlı saldırısında ölen 67 yaşındaki Zeynel Çengel’in cesedi otopsinin tamamlanması ardından yakınlarına teslim edildi. Amcasının ölümüne üzülen İsmail Çengel, "Neden öldürüldüğünü bilmiyoruz. Siyasi olabilir. Adalete güveniyoruz. Amcamızın faillerinin bulunmasını istiyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı



Olay, Davutlar Beldesi’nde dün saat 20.00 sıralarında meydana geldi. Aydın’a gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu karşılayıp Ak Parti Aydın İl Kongresi’ne katılan evli ve 2 çocuk babası Zeynel Çengel, evinin yakınında aracını park ettikten sonra yürümeye başladı. Kapatılan Davutlar Belediyesi’nde meclis üyeliği ve 4 dönem Ak Parti belde başkanlığı yapan Çengel, yolun karşısına geçmeye çalıştığı sırada evin arkasında bekleyen kimliği belirsiz kişi veya kişiler 6 el ateş etti. Dönüp aracının arkasına saklanmaya çalışan Çengel, kalbi ve kalçasına isabet eden 2 kurşunla öldü.

OTOPSİ TAMAMLANDI

Davutlar’ın en büyük mandalina ve şeftali üreticilerinden Zeynel Çengel’in cesedi, olay yerindeki inceleme ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. İzmir Adli Tıp Kurumu’na gelen Çengel’in yeğeni, 38 yaşındaki İsmail Çengel, şöyle dedi:

"Neden öldürüldüğünü bilmiyoruz, ama siyasi olabilir. Adalete güveniyoruz. Amcamızın faillerinin bulunmasını istiyoruz. 4 dönem AK Parti Belde Başkanlığı yaptı, herkes tarafından sevilen biriydi, çevresinde ekmeğini yemeyen yoktur. Aydın’a Başbakan’ı karşılamaya gitti. Dönüşte evine gittiği sırada öldürüldü. Tehdit eden ya da düşmanı yoktu, öyle bir şey olsaydı biz de gerekli işlemleri yapardık."

Soruşturma sürerken, Zeynel Çengel için Davutlar Merkez Camii’nde bugün ikindide cenaze töreni düzenlendikten sonra aynı mahallede toprağa verilecek.

AA

Haberin Devamı