Edirne AK Partili gençler, 'asker karavanası' dağıttı

AK Partili gençler, 'asker karavanası' dağıttı

Paylaş
AK Partili gençler, 'asker karavanası' dağıttı

AK Partili gençler, 'asker karavanası' dağıttı

Olgay GÜLER/EDİRNE,(DHA)-EDİRNE'de Ak Parti Gençlik Kolları, Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında Saraçlar Caddesi'nde asker kıyafeti giyerek o günün menüsü olan hoşaf ve ekmek dağıttı.

Haberin Devamı

18 Mart günü Çanakkale'de olan Ak Parti Gençlik Kolları üyeleri, Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsımda bugün trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi'nde etkinlik gerçekleştirdi. Caddenin girişinde kurulan standda asker ve hemşire kıyafeti giyen gençlik kolları üyeleri, vatandaşlara o günün menüsü olan hoşaf ve ekmek dağıttı. Etkinliğe Ak Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe, Belediye Başkan Adayı Av. Koray Uymaz ve İl Gençlik Kolları Başkanı Doğan Kına katıldı.

İl Başkanı İlyas Akmeşe bugünlere gelmemizde büyük emekleri olan şehitlerimize minnettar olduklarını söyledi. Çanakkale Deniz Zaferi'nin çok zor şartlar altında kazanılmış bir zafer olduğunu dile getiren Akmeşe, "Çanakkale Zaferi çok zor şartlar altında kazanılmış bir zaferdi. Herkesin gözü belki o zaman Türkiye'nin üzerindeydi ama sayın Cumhurbaşkanımız'ın dediği gibi son günlerde, bizim toprağımızda gözü olanın gözünü çıkarırız. O en zor şartlarda bile kahraman Türk Ordusu, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal başkanlığında çok büyük bir zafere imza attılar. Cumhuriyetimiz kuruldu, bugünlere geldik, onlara minnettarız. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Haberin Devamı

Ak Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Koray Uymaz da şehitlerin çok zor şartlar altında mücadele ederek vatanı millete emanet ettiklerini söyledi. Uymaz, "O günkü şartlarda çok zor mücadeleler vererek, bir kuru ekmeğe talim eden şehitlerimiz bu vatanı bize bıraktılar. Edirne de ecdad yadigarı, tarihi bir şehir. Biz de ecdadımızın bize emanet ettiği bu şehre hizmet etmek için yollara çıktık, çalışıyoruz, yapacaklarımızı anlatıyoruz. Tarihi olan, başkentlik yapmış bu şehri tekrar Balkanlar'ın başkenti yapmak derdindeyiz, düşüncesindeyiz" diye konuştu.

Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Doğan Kına ise amaçlarının vatan uğruna canını veren şehitlerin çektiği zorlukları hissettirebilmek olduğunu kaydetti. Kına, "18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası sebebiyle burada Ak Parti Edirne İl Gençlik Kolları olarak arkadaşlarımıza o günün kıyafetlerini giydirdik ve o günün şartlarını bir nebze de olsa hissettirebilmek için böyle bir şey düşündük. Çok da güzel oldu. Bundan sonra da Ak Parti İl Gençlik Kolları olarak görevimiz tarihimizi, atalarımızı ve o dönem çektiği zorlukları ne kadar hissettirebilirsek o kadar iyi diye bu şekilde yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Haberin Devamı