İzmir AK Partili Kaya: Karabağlar'a üniversite yapılmasını belediye istemiyor

AK Partili Kaya: Karabağlar'a üniversite yapılmasını belediye istemiyor

Paylaş
AK Partili Kaya: Karabağlar'a üniversite  yapılmasını belediye istemiyor

AK Partili Kaya: Karabağlar'a üniversite yapılmasını belediye istemiyor

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Karabağlar'da esnaf gezdi ve vatandaşlarla görüştü. Kaya, CHP'li yerel yönetimin Karabağlar'a üniversite kampüsü kurulmasını istemediğini öne sürdü.

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Karabağlar'da partisinin İlçe Başkanı İrfan Doğruca, ilçe yöneticileri ve belediye meclis üyeleriyle Yunus Emre Mahallesi'nde esnafı gezdi. Kaya, vatandaşın hizmet alamamaktan yakındığını öne sürerek, "Karabağlar Belediyesi'ni kurulduğu günden beri CHP'li yöneticiler yönetiyor. Bugüne kadar Karabağlar'a ne CHP'li büyükşehir belediyesi ne de CHP'li ilçe belediyesi tek bir çivi bile çakmadı. Dokunduğumuz herkes veryansın ediyor. Bırakın büyük projeleri, temel belediyecilik hizmetlerini, rutin işleri bile yapamayan bir yönetim var" dedi.

Karabağlar'ın nüfusunun 500 bine yaklaştığını, sorunların günden güne büyüdüğünü öne süren Kaya, CHP'li belediye yönetiminin siyasi gerekçelerle

kentsel dönüşümün önünü tıkadığını iddia etti. Kaya, "Biz hep samimi olduk. Belediye bakanlıktan yetki istedi, kendilerine yetki verildi. Ne istedilerse aldılar ama taş taş üstüne koymadılar. Yetkileri olmasına rağmen plan yapmadılar. İnsanlarımızı mağdur ettiler. Ne kendileri yaptılar, ne de bizim yapmamıza izin verdiler. İtiraz ettiler, engellediler. Bu zihniyete diyecek söz yoktur. Bunları insanlarımızın vicdanına havale ediyoruz" dedi.

Karabağlar'a tam donanımlı bir üniversite kampüsü yapmak istediklerini belirten Kaya, şöyle dedi:

"Biz Karabağlar'ı üniversite kenti yapalım istiyoruz, tam donanımlı modern bir kampüs ile donatalım, Türkiye'nin gıpta ile bakacağı bir yer haline getirelim istiyoruz, CHP'liler bunu istemiyor. Karabağlar'da üniversiteye bile karşı çıkan bir zihniyetle karşı karşıyayız. Üniversitelerin, kentlerin nüfus, ekonomik ve sosyal yapılarında yarattığı değişimleri hepimiz biliyoruz. Üniversiteler, içinde bulundukları kentlerin büyüklüğüne ve diğer fonksiyonların düzeyine bağlı olarak, bir kentin gelişmesine çok değerli katkılar yapabilir. Üniversite merkezli kentler çevreye, kültüre ve tarihe duyarlı kalkınmayı temin ederler. Bizim Karabağlar için çizdiğimiz vizyon budur. Ancak CHP'li belediyenin Karabağlar'a bakışı ortadadır. Karabağlar'ın makus talihini kırmasını asla istemiyorlar."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberin Devamı