Siyaset AK Partili Soylu: Başbakan'ın yakasına yapışırım
Paylaş
AK Partili Soylu: Başbakan'ın yakasına yapışırım

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, hükümet için net konuştu: "Eğer hükümet 3-5 isyancı,huzur bozucuya karşı hakkımızı savunmazsa Başbakan'ın yakasına yapışırım”

Gazeteci Ömer Şahin’in TRT Türk’deki “Görüş Farkı” programına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’dan iddialı açıklamalar geldi. AK Parti’nin İstanbul’da CHP’nin 20 puan önünde olduğunu söyleyen Soylu, Mehmet Haberal için “CHP’nin ayıbıdır. Tahliye aklandığı anlamına gelmez. Silivri’den kahraman çıkmaz” dedi. Soylu, Türkiye’de darbecilerin çocuğu olan ünlülerin de “genetik” olarak darbeci olduğunu iddia etti. Sonbahar’da önemli bir gerginlik beklemeyen Süleyman Soylu, “Eğer hükümet 3-5 isyancı,huzur bozucuya karşı hakkımızı savunmazsa Başbakan’ın yakasına yapışırım” diye konuştu.

Ergenekon Davası’nı Türkiye’nin hukuka dayalı fabrika ayarlarına dönmesi olarak değerlendiren Süleyman Soylu, “Neyle suçlandığımızı bilmiyoruz” diyen sanıklara ,”Ben neyle suçlandığımı bilmiyorum diyenler samimiyetsizdir .Neyin ne olduğunu en iyi onlar bilirler. Türkiye’ye ne ayar vermeye çalıştıklarını onlar bilirler ve Türkiye’nin başına hangi belaları açtıklarını da...“ sözleriyle tepki gösterdi. Soylu, “Ergenekon halkın gönlünde de, halkın vicdanında da, halkın terazisinde de mahkûm olmuştur“ dedi.

“HÜKÜMET 3-5 İSYANCIYA TESLİM OLURSA, BAŞBAKAN’IN YAKASINA YAPIŞIRIM”

Süleyman Soylu, Gezi olaylarının yeniden başlayacağı ve “sıcak geçeceği” iddia edilen “Sonbahar senaryoları” için ise rahat konuştu. “Ben hiçbir şey beklemiyorum, beni kaygılandıran hiçbir şey yok” diyen Soylu, şöyle devam etti: “Eğer hükümet benim özgürlük alanımı muhafaza etmez de 3-5 tane isyan planlayanlara, huzur bozmaya çalışanlara beni mahkum ederse; ben de Başbakanın, görevli olan herkesin yakasına yapışırım. Herkesin yapışma hakkı vardır. Türkiye’de çocuğunu okula gönderen velinin, üniversiteye gönderen velinin stada evladını gönderip oradan haz almasını sağlayan annenin kafası arkada kalmamalıdır.”

"AK PARTİ İLE CHP ARASINDAKİ FARK 20 PUANIN ÜZERİNDE"

Soylu, AK Partinin İstanbul’da en yakın rakibiyle arasındaki puan farkı 20’nin üzerinde olduğunu kaydederek, "Başka bir iddia daha söyleyeyim, bugün yarın seçim yapılsa 29 puan da AK Parti ile CHP arasındaki farktır. Hatta 29,5 puan” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı