Siyaset AK Parti'nin Batman adayı neden geri çekildi?
Paylaş
AK Parti'nin Batman adayı neden geri çekildi?

Milletvekili aday listesi açıklandıktan sonra Ak Parti'den 2 isim adaylıktan geri çekildi. Bunlardan birisi Batman 2. sıra adayı Mehmet Emin Ekmen diğeri ise Diyarbakır 6. sıra adayı Abdurrahman Kurt'tu. Peki Batman adayı neden adaylıktan çekildi?

POSTA.COM.TR

Haberin Devamı

Ak Parti’nin Diyarbakır’ da 6. sıradan aday gösterdiği eski milletvekili Abdurrahman Kurt listeden çekildi. Batman’da ise 2’nci sıra adayı olarak gösterilen eski milletvekili Mehmet Emin Ekmen’ in adaylıktan çekildiği bildirildi.

YSK'YA VERDİĞİ ÇEKİLME DİLEKÇESİ

Dün akşam açıklanan milletvekili listelerinin ardından Ak Parti 2. sıra adayı Mehmet Emin Ekmen, adaylıktan çekildiğini twitter hesabından duyurdu. Ekmen, YSK'ya verdiği dilekçesinde şu ifadelere yer verdi: "Arkadaşlarımızın uyumlu bir çalışma yürütmesine imkan vermek, Batman'ın siyasi coğrafya dağılımına uygun yeni bir adayın belirlenerek partimizin seçimlere daha güçlü ve heyecanlı girmesine fırsat tanımak üçere Ak Parti Batman 2. sıra adaylığından yasal süresi içerisinde çekiliyorum. Saygılarımla..."

Haberin Devamı

İSTANBUL VE YA ANKARA'DAN ADAYLIK BEKLİYORDU

Emin Ekmen'in çekilmesiyle ilgili Batman'da en çok konuşulan iddia şöyle: 'İstanbul ve ya Ankara'da aday gösteirlmeyi bekliyordu. Batman'dan aday gösterilince adaylık başvurusunu geri çekti. İl yönetiminin de pek sıcak baktığı bir isim değildi'

Öte yandan Emin Ekmen'in yaptığı açıklamadaki "Arkadaşlarımızın uyumlu bir çalışma yürütmesine imkan vermek" şeklindeki ifadesi ise bu iddiası doğrular nitelikte.

O İSİM AÇIKLANDIĞINDA BATMAN AK PARTİ İL BİNASI

Dün akşam saatlerinde bütün Ak Parti il teşkilatlarınının gözü kulağı açıklanacak listedeydi. Bu adreslerden birisi de Batman Ak Parti il binasıydı. Açıklanan listede Mehmet Emin Ekrem adını duyan Batman Ak Parti yönetiminde bulunan hemen hemen herkesin yüzü asıktı. O an bir partili tarafından cep telefonuyla böyle fotoğraflandı.