Gündem AK Parti'ye bir kötü haber daha!

AK Parti'ye bir kötü haber daha!

Paylaş
AK Parti'ye bir kötü haber daha!

RTÜK AK Parti'nin Türk bayraklı reklamının yayından kaldırılmasına karar verildiği bildirildi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulundan (RTÜK), Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 19 Mart 2014 tarihli 815 sayılı kararıyla AK Parti'nin, Türk bayrağının kullanıldığı ve ezan sesinin verildiği reklam filmini propaganda yasakları kapsamında değerlendirerek söz konusu siyasi reklamın televizyon ve radyolarla internette yayınlanmasının yasaklanmasına ve yayından kaldırılmasına karar verildiği bildirildi.

Haberin Devamı


RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamada, 6112 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 30. maddesine göre, seçim dönemlerinde yapılan yayınlara ilişkin usul ve esasların YSK tarafından düzenlendiği hatırlatıldı.

Üst Kurulun, medya hizmet sağlayıcılarının seçim dönemlerindeki yayınlarını YSK'nın kararları doğrultusunda izlediği, denetlediği ve değerlendirdiği kaydedilen açıklamada, "Yüksek Seçim Kurulu, 19 Mart 2014 tarihli 815 sayılı kararıyla Adalet ve Kalkınma Partisinin, Türk bayrağının kullanıldığı ve ezan sesinin verildiği reklam filmini, propaganda yasakları kapsamında değerlendirerek, söz konusu siyasi reklamın televizyon ve radyolar ile internette yayınlanmasının yasaklanmasına ve yayından kaldırılmasına karar vermiştir. Medya hizmet sağlayıcılarının dikkatine sunulur" ifadesine yer verildi.

Haberin Devamı