Gündem Akbabayı İsrail ajanı sandılar

Akbabayı İsrail ajanı sandılar

Paylaş
Akbabayı İsrail ajanı sandılar

Edirne'de, çiftçilik yapan 42 yaşındaki Ahmet Suvatlar tarafından yaralı bulunan akbaba, tedavi altına alındı.

Meriç Nehri kıyısındaki tarlasında çalışan Ahmet Suvatlar, önceki gün bulduğu yaralı akbabayı, Karaağaç Mahallesi’nde oturduğu evin bahçesindeki boş depoya getirdi. Burada akbabayı ciğer ile besleyen Suvatlar, mahalle sakinlerine akbaba bulduğunu söyledi ve yardım istedi.

Haberin Devamı

Bunun üzerine depoya gelen vatandaşlar, bacağında İspanya yazan demir bilezik takılı olan ve kanadında ’K06’ rumuzu yazılı akbabayı görünce korkuya kapıldı. Akbabanın İsrail ajanı olabileceği yönünde kendi aralarında espri yapan vatandaşlar, işi daha da ileri götürüp üzerinde kamera aradı.

Kendi aralarında, "Bu akbaba kesin İsrail ajanıdır. Bizi havadan izliyor. Aman dikatli olalım." diye birbirlerine takıldıldılar.

KANADINDA SAÇMA YARASI

Akbabayı görmek için depoya gelen vatandaşlar kucaklarına alarak bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Ardından kanadında saçmalar olduğu belirlenince Edirne Çevre ve Orman Müdürlüğü’ne haber verildi. Hayatında ilk defa akbaba gördüğünü belirten Ahmet Suvatlar, "Nehir kenarında gördüğümde önce hindi zannettim. İncelediğimde akbaba olduğunu gördüm. Ben de evimin bahçesindeki depoya getirdim ve ona ciğer vererek karnını doyurdum.

Haberin Devamı

TEDAVİ ALTINDA

Edirne Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri, yaralı akbabayı alarak müdürlük bahçesindeki çiftliğe götürdü. Burada Edirne Belediyesi Veteriner Hekimi Mehmet Rodoplu, ’kızıl’ türü olan akbabanın ilk tedavisini yaptı. Akbabanın kanat içinden aldığı bir saçma ile yaralandığnı belirten Veteriner Hekim Rodoplu şunları söyledi:

"Yaptığımız muayenesinde kanat içinde saçmayla oluşan bir yara tespit ettik. Kanatta düşüklük gösterimyor. Çok poroblemi yok. Bir süre takip edeceğiz. Pansumanını yaptık. Durumu gayet iyi. Daha önce bizim bu bölgede akbaba görmedim. Kuşun üzerinde belli işaretler var. Bunu Çevre ve Orman Müdürlüğü araştıracak.

Bu yazılar yetiştirme yerini ya da ülkesini belirtebilir. Vücudunda bir cip olup takip ediliyor da olabilir. Nasıl takip edildiğini bilmiyoruz. Ama muhtemelen bulunduğu ülkeyi ve yeri anlatıyor. Türkiye’de ise hayvanat bahçeleri haricinde bulunduğunu olduğunu bilmiyoruz."

Edirne Çevre ve Orman Müdürlüğü ise, durumu bakanlığa bildirecek ve akbaba’nın üzerinde yazan yazılardan yola çıkarak nereye ait olduğunu tespit etmeye çalışacak. Bu süre içinde ise akbaba doğaya salınmayacak.

Fırat KESKİNKILIÇ/EDİRNE, (DHA)

Haberin Devamı