Yemek Akçaabat köfte nasıl yapılır? Akçaabat köfte tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Akçaabat köfte nasıl yapılır? Akçaabat köfte tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Paylaş
Akçaabat köfte nasıl yapılır? Akçaabat köfte tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Trabzon'un Akçaabat ilçesiyle adını duyuran Akçaabat köftesi kendine hayran bırakan bir lezzet. Peki, Akçaabat köfte nasıl yapılır? Kaç dakikada hazırlanır? Tadına doyum olmayan ve her lokmasında ayrı lezzet alacağınız Akçaabat köfte tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...

Türk mutfağının en meşhur lezzetlerinden biri olan ve kendine hayran bırakan Akçaabat köfte tarifi, evde kolayca yapabileceğiniz enfes bir lezzet. Peki, Akçaabat köfte nasıl yapılır? Akçaabat köfte tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

AKÇAABAT KÖFTE TARİFİ

Akçaabat köfte malzemeler

  • 1 kg döş kıyma (dana)
  • 600 gram gerdan kıyma (dana)
  • 400 gram bayat ekmek içi
  • 6 iri diş sarımsak
  • 300 gram gömlek yağı
  • 2 yemek kaşığı tuz

AKÇAABAT KÖFTE YAPILIŞI

Gerdan eti, döş eti, ekmek, gömlek yağı ve sarımsakları et kıyma makinesinden geçirin. Mümkünse mermer bir zemin üzerine alarak kıvam alana kadar yoğurun. Küçük yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp yassı yuvarlak şekil verin ve ızgarada pişirin.