Akçaabat köfte nasıl yapılır? Akçaabat köfte tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası
Trabzon'un Akçaabat ilçesiyle adını duyuran Akçaabat köftesi kendine hayran bırakan bir lezzet. Peki, Akçaabat köfte nasıl yapılır? Kaç dakikada hazırlanır? Tadına doyum olmayan ve her lokmasında ayrı lezzet alacağınız Akçaabat köfte tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...
30 Eylül 2021 , Perşembe 13:26
Türk mutfağının en meşhur lezzetlerinden biri olan ve kendine hayran bırakan Akçaabat köfte tarifi, evde kolayca yapabileceğiniz enfes bir lezzet. Peki, Akçaabat köfte nasıl yapılır? Akçaabat köfte tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
AKÇAABAT KÖFTE TARİFİ
Akçaabat köfte malzemeler
- 1 kg döş kıyma (dana)
- 600 gram gerdan kıyma (dana)
- 400 gram bayat ekmek içi
- 6 iri diş sarımsak
- 300 gram gömlek yağı
- 2 yemek kaşığı tuz
AKÇAABAT KÖFTE YAPILIŞI
Gerdan eti, döş eti, ekmek, gömlek yağı ve sarımsakları et kıyma makinesinden geçirin. Mümkünse mermer bir zemin üzerine alarak kıvam alana kadar yoğurun. Küçük yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp yassı yuvarlak şekil verin ve ızgarada pişirin.
BUNLARI DA OKUYUN
- Fahriye Evcen ve Burak Özçivit'in oğulları Karan 5 yaşında!
- Bahar'ın başrol oyuncusu Demet Evgar meğer erkek kardeşiyle aynı dizide rol almış!
- Wanda Nara'dan gizemli paylaşım! Hayranları merakta
- İbrahim Tatlıses’in kızı 11 yaşına bastı! Ayşegül Yıldız’dan duygusal kutlama
- Yaprak Dökümü'nün Hayriye'si Güven Hokna verdiği kilolarla dikkat çekiyor!