Akçakoca Akçakoca Devlet Hastanesi’nde bomba tatbikatı

Akçakoca Devlet Hastanesi’nde bomba tatbikatı

Paylaş
Akçakoca Devlet Hastanesi’nde bomba tatbikatı

Akçakoca Devlet Hastanesi’nde bomba tatbikatı

Ayşenur YAMAN/AKÇAKOCA(Düzce), (DHA) - DÜZCE Akçakoca İlçe Devlet Hastanesi’nde bomba tatbikatı yapıldı. Hastalar tahliye edilirken, senaryo gereği tuvalete konulan bomba imha edildi.

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, AFAD, 112 Acil, UMKE, Akçakoca İlçe Emniyet Müdürlüğü, Akçakoca İtfaiye Müdürlüğü, Düzce İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı ve hastane çalışanlarının katılımıyla Akçakoca İlçe Devlet Hastanesi’nde bomba tatbikatı yapıldı. Senaryo gereği şüpheli bir kişi hastane santralini arayarak hastaneye bomba yerleştirildiğini, bir saat içinde patlayacağı, çok sayıda kişinin öleceği bilgisini verdi. Santral görevlisi güvenlik görevlisine siyah kod bilgisini verirken, incelenen kamera kayıtlarından şüpheli paketin poliklinik bölümünde bulunan erkekler tuvaletine konulduğu tespit edildi. 112 çağrı merkezi aranarak ilgili birimlerden yardım istenildi. İl Jandarma Komutanlığı’ndan getirilen bomba arama köpeği ile bombanın gerçek olup olmadığı ve bina çevresinde başka bir şüpheli paket olup almadığı kontrol edildi. Binaya giriş çıkışların kontrol altına alınmasının ardından poliklinik katı tahliye edildi. İl Emniyet Müdürlüğü bomba ekibi tarafından bomba imha edildi.

Hastane yönetimi, başarılı tatbikat ile olası her türlü tehlikelere karşı hastane çalışanlarının hazır olduğunu gösterdiğini bildirdi.

Haberin Devamı