Akdeniz Akdeniz Belediyesi'nden 'Hoş Geldin bebek' projesi

Akdeniz Belediyesi'nden 'Hoş Geldin bebek' projesi

Paylaş
Akdeniz Belediyesi'nden 'Hoş Geldin bebek' projesi

Akdeniz Belediyesi'nden 'Hoş Geldin bebek' projesi

MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Akdeniz Belediyesi bir ilke daha imza atarak 'Hoş Geldin Bebek Projesi’ni başlattı. Dünyaya gözlerini yeni açan bebekleri nedeniyle anne-babaları tebrik etmek amacıyla ziyaretler gerçekleştiren Belediye Başkanı Mustafa Gültak, bebeklerin ihtiyaçlarının içinde olduğu çantaları da annelere hediye etti.

Başkan Gültak, 2020 yeni hizmet döneminin başlamasıyla birlikte; Akdeniz ilçesinde yeni çocuk sahibi olan ailelere kolaylık sağlayacak, 'Hoş Geldin Bebek' adlı projeyi hayata kattı. Başkan Gültak, yeni yılın en özel ve anlamlı hizmetlerinden biri olan proje kapsamında, Gündoğdu Mahallesi’nde yaşayan ve birkaç gün önce bebeklerini dünyaya getiren Fatma Zorba ile Gizem Zorba adlı anneleri ziyaret etti. Dünyaya yeni gelen Azra ve Nisa Nur adı verilen bebekleri kucağına alıp seven Başkan Mustafa Gültak; içerisinde yeni doğan bebeklerinin ihtiyaç duyacağı giyim, bakım, sağlık ve temizlik ürünlerinin bulunduğu bebek çantalarını da annelere hediye etti. Bebeklere ‘Hemşehrilik Beratı’ da veren Başkan Gültak, akraba olan ailelerle sohbet etti; Akdeniz ve Mersin’de yaşamı güzelleştiren sosyal ağırlıklı hizmet ve projelere yenilerini ekleyeceklerini vurguladı. 'Sağlıklı bir aile, sağlıklı bir toplum; sağlıklı bir toplum da büyük ve güçlü bir devlet demektir' diyen Başkan Gültak, 'Barış, huzur, kardeşlik bizim için çok kıymet verdiğimiz konular. Akdeniz’de, geçmişte unutulan insanlarımızı kucaklamak istiyoruz. Amacımız, çocuklarımızın geleceğini kurtarmak. Belediye olarak ailelerimizin yanında ne kadar çok yer alırsak bizler de o kadar mutlu oluruz. Bu güzel günlerinde anne ve babaların sevincine, heyecan ve mutluluğuna ortak olmak, küçük de olsa dünyaya gözlerini yeni açan güzel bebeklerimize katkıda bulunmak istedik. Mutlu günlerinde insanlarımızın yanında olacak, hayatın her anında halkımızın gönlüne dokunan hizmetlere imza atmayı sürdüreceğiz. Bu projemiz önümüzdeki yıllarda da devam edecek" diye konuştu.
Gültak’ın kendilerini ziyareti nedeniyle çok duygulandıklarını ifade eden ebeveynler ise, yeni doğan bebeklerine hediye edilen çanta dolusu üründen çok memnun kaldıklarını dile getirip, teşekkür ettiler.
Aileleri ziyaretlerde; Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesindeki Rehberlik ve Danışma Merkezinin uzman ekibi tarafından ebeveynlere, 0-6 yaş arası gelişim dönemini anlatan anne-baba rehberi kartları verildi; çocuk bakımı, beslenmesi ve uyku düzeni, güvenli bağlanma, anne-bebek ilişkisi ve manevi rehberlik konularında bilgiler aktarıldı. Uzman psikolog tarafından bebeklere 6 ayda bir gelişimsel tarama testleri uygulanarak gelişimsel takibe alınmaları da planlandı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı