Akdeniz Akdeniz Belediyesi'nden Şevket Sümer Mahallesi'ne cadde ve pazar çalışması

Akdeniz Belediyesi'nden Şevket Sümer Mahallesi'ne cadde ve pazar çalışması

Paylaş
Akdeniz Belediyesi'nden Şevket Sümer Mahallesi'ne cadde ve pazar çalışması

Akdeniz Belediyesi'nden Şevket Sümer Mahallesi'ne cadde ve pazar çalışması

MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Akdeniz Belediyesi, Şevket Sümer Mahallesi’ne yeni ve modern bir pazar yeri ve cadde kazandıracak yenileme çalışmalarını sürdürüyor.
Akdeniz ilçesi sınırları içinde bulunan ve Şevket Sümer ile Hal Mahallesi sınırını belirleyen 142’nci Cadde üzerinde başlayan 'Cephe İyileştirme ve Pazar Sokağı Çevre Düzenleme' projesi kapsamında çalışmalar sürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nce yapılan ihale sonucu başlayan, Çukurova Kalkınma Ajansı'nın destek verdiği yenileme projesi sayesinde, en yoğun yerlerden biri olan 142’nci Cadde, mahalle sakinleri, esnaf ve pazarcılar caddenin yanı sıra, alışverişlerini yapabilecekleri modern bir pazara kavuşacak.
Çalışmaları yerinde denetleyen Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, projenin yaklaşık 10 milyon lira maliyeti olduğunu ve yılbaşından önce tamamlanmasını hedeflediklerini belirtti. Gültak, "Akdeniz’de yatırımlarımız durmayacak. İlçemizi modern, temiz, düzenli ve daha yaşanabilir bir kente dönüştürme amacıyla çalışıyoruz. Güneş Mahallesi'nin ardından Şevket Sümer Mahallesi'nde yeni ve modern bir pazar alanı ve her anlamda görsel bir zenginlik kazandırıyor, halkımıza verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz. Akdeniz’i, kent yaşamının gerektirdiği her alanda yenilemeye ve dönüştürmeye devam edeceğiz. Geçmişte terör olaylarıyla anılan mahallelerimizde artık huzur hakim" dedi.
23 BİNADA ÇALIŞMA TAMAMLANDI
Çalışmaların, toplam 600 metre uzunluğunda bir yolu ve bu yol üzerinde bulunan 123 dükkan ile 66 yapıyı kapsadığını kaydeden Gültak, "Cadde üzerindeki 17 binanın boyama çalışmaları bitti, 6 binanın da iskelesi kurulmuş vaziyette. Böylece 23 binadaki yenileme çalışması tamamlandı. Yenilenen pazar yerinde, engelliler ve kadınlar için de 2 adet özel çember şeklinde satış bölümleri kurulacak. Vatandaşlarımızdan tek isteğimiz biraz daha sabretmeleridir. Çalışmaların sona ermesiyle, Şevket Sümer Mahallesi 142. Cadde, çok canlı, düzenli ve modern bir görünüme kavuşacak" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı