Merkez Akdeniz zabıtasından kaldırım işgaline karşı denetim

Akdeniz zabıtasından kaldırım işgaline karşı denetim

Paylaş
Akdeniz zabıtasından kaldırım işgaline karşı denetim

Akdeniz zabıtasından kaldırım işgaline karşı denetim

MERSİN, (DHA) – MERSİN’de Akdeniz Belediyesi, kent sakinlerinin yoğun olarak kullandığı caddeleri, sokak ve kaldırımları işgal eden esnafa yönelik denetim ve kontrollerini sıkılaştırılarak esnaf uyarıldı.
Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü çalışmayla, yoğun insan ve araç trafiğinin yaşandığı Zeytinlibahçe Caddesi üzerinde faaliyet gösteren işyerleri ile vatandaşların uğrak yeri olan kalabalık iş merkezlerinde kaldırım işgaline karşı denetim gerçekleştirildi. Zabıta ekipleri, esnaftan kaldırımların işgaline yol açan teşhir ürünlerinin, fidan ve çiçek saksılarının, tezgâh, tabela, masa, sandalye veya sehpaların kaldırılmasını istedi.
Akdeniz Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, kent sakinlerini zor durumda bırakan kaldırım işgallerine karşı uygulama ve denetimleri bundan sonra sıkılaştırılacaklarını, uyarı ve tutanaklara rağmen işgale devam eden esnaflar hakkında da gerekli yasal işlem ve cezai müeyyide uygulanacağının altını çizdi.
Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, yaz aylarının yaşandığı şu günlerde yaya ve insan trafiğinin artmasıyla yoğun bir hareketlilik yaşayan kent merkezinde, kaldırım işgallerini engellemeye yönelik denetim ve uygulamaları başlattıklarını ve bu uygulamaların aralıksız ve yoğun bir şekilde süreceğinin altını çizdi. Başkan Gültak, "Önümüzdeki günlerde Akdeniz Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde, başta kaldırım işgalleri olmak üzere, vatandaşlarımızın huzurunu, güvenlik ve esenliğini bozan her türlü girişimin önlenmesi için yoğun bir şekilde çalışmalarımızı arttıracağız. Vatandaşlarımız, zabıtayı ilgilendiren konularda şikâyetlerini belediyemize bildirebilirler. Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz, 7 gün 24 saat görevinin başında olup, şikâyet ve talepleri hemen değerlendirmeye alarak en kısa sürede sonuçlandıracaktır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı