Dünya Akdeniz'de 30 ceset bulundu!

Akdeniz'de 30 ceset bulundu!

Paylaş
Akdeniz'de 30 ceset bulundu!

Mısır güvenlik güçlerinin, İskenderiyekentinin kuzey sahiline yakın bir yerde Akdeniz'de batmış bir balıkçı teknesinde 30 ceset buldukları bildirildi.

Mısır’da yayımlanan bağımsız El Masri El Yovm gazetesinin haberinde, güvenlik güçlerinin bulduğu cesetlerin, İtalya’ya kaçak göçmen olarak gitmek isteyen Mısırlılara ait olduğu belirtildi.

Mısır güvenlik güçleri, söz konusu balıkçı teknesinin bir hafta önce İskenderiye kentinden Akdeniz’e açıldığını kaydettiler.

Olay, teknede ölen kişilerden birinin kardeşi olan Muhammed Sabri Abdul El Alim’in, İskenderiye’de polisi arayarak, "Kardeşim ve yanındaki onlarca kişi, bir hafta önce Akdeniz’e açıldı. Tekne, İskenderiye’den hareket ettikten 3 gün sonra arıza yapmış. Şu an kardeşimle iletişim kuramıyorum" şeklindeki ihbarının ardından ortaya çıktı.

Mısır Sahil Güvenlik birimleri, Akdeniz’de yaptıkları araştırmada 30 kişinin cesedini, arıza yaparak battığı tahmin edilen teknenin etrafında buldu.

Polisin olay ile ilgili olarak gözaltına aldığı ve ismi açıklanmayan bir insan kaçakçısı, güvenlik güçlerine verdiği ilk ifadede, "Her bir kaçak göçmen için 50 bin Mısır paundu (12 bin Türk Lirası) aldım. Tekne arıza yapınca bana ’imdat’ çağrısı geldi. Korktuğum için çağrıyı ilgili makamlardan gizledim" dedi.

Haberin Devamı