Siyaset Akdoğan: İhtiyaç olursa yeni mülteci kampı planlayacağız
Paylaş
Akdoğan: İhtiyaç olursa yeni mülteci kampı planlayacağız

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, sığınmacılara yönelik yeni kamp iddiaları hakkında, "Mevcut kampı, konteyner kente çevirmiş oluyoruz. Yoksa yeni kamp yapmıyoruz. Kamplarımızda da yerimiz var. İhtiyaç yok, olursa ona göre planlama yapacağız" dedi

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Suriyeli sığınmacılara yönelik yeni kampların kurulacağı iddialarına ilişkin,

Haberin Devamı

"Mevcut olan kampı, konteyner kente çevirmiş oluyoruz. Yoksa yeni kamp yapmıyoruz. Mevcut kamplarımızda da yerimiz var.

Yani Yunanistan'dan gelecek olanları da oralara yerleştireceğiz." dedi.

Akdoğan, Kartaltepe Kent Ormanı'nda "Çanakkale Ruhu Keçiören'de" programının ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

YENİ SIĞINMACI KAMPLAR NERELERDE KURULACAK?

Bir gazetecinin, Türkiye-Avrupa Birliği (AB) mutabakatı temelinde gerçekleşen sığınmacı geri kabulü ve değişimi çerçevesinde Türkiye'ye yarın 200 sığınmacının daha geleceği yönündeki iddialar ile yeni kampların nerede kurulacağına ilişkin sorusu üzerine Akdoğan, Kahramanmaraş'ta mevcut bir çadır kentin bulunduğunu anımsattı.

Yalçın Akdoğan, "Çadır kenti konteyner kente çeviriyoruz. Yani mevcut olan kampı, konteyner kente çevirmiş oluyoruz. Yoksa yeni kamp yapmıyoruz. Mevcut kamplarımızda da yerimiz var. Yani Yunanistan'dan gelecek olanları da oralara yerleştireceğiz." diye konuştu.

Haberin Devamı

"İhtiyaç olmayacak diyebilir miyiz?" sorusu üzerine Akdoğan, "Şu anda yok. Olursa ona göre planlama yapacağız" ifadesini kullandı.

AA

Kahramanmaraş'ta Konteynerkent kurulmasını istemeyen binlerce kişi bölgeye giderek plana tepki göstermişti.

KAHRAMANMARAŞ'TA BÖLGE HALKINDAN TEPKİ

Kent merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Sivricehöyük Mahallesi’ndeki 37 hektarlık araziye kurulmaya başlanan 25 bin 40 kişilik konteyner kentine karşı çıkanlar geçtiğimiz pazar günü şantiyeye yürümek isteyince jandarmayla karşı karşıya gelmişti.

Jandarma, yürüyüşe izin vermediği grubu, biber gazı sıkarak dağıtmış, bu sırada başına taş isabet eden bir üsteğmen yaralanmıştı.

Jandarma, protestoculara gazla müdahale etmişti.