Ekonomi Akenerji, Bonds & Loans’dan ödülle döndü!

Akenerji, Bonds & Loans’dan ödülle döndü!

Paylaş
Akenerji, Bonds & Loans’dan ödülle döndü!

Enerji sektöründe 27 yılı aşkın deneyimi ile enerji üretim ve ticaretinde Türkiye’nin en köklü şirketleri arasında yer alan Akenerji, finans dünyasının Oscarları olarak adlandırılan Bond & Loans Ödülleri’nde “Yılın En İyi Yapılandırılmış Finansman Anlaşması” kategorisinde finale kalarak ödül aldı

Global Financial Conferences (GFC) tarafından Türkiye Sermaye Piyasalarında başarılı finansal faaliyetlerin ödüllendirildiği Bonds & Loans Turkey ödülleri ülkenin önde gelen finansçılarını ve şirket yöneticilerini biraraya getirdi.

Akenerji, geceden 2015 yılında Yapı Kredi ile imzaladığı refinansman sözleşmesi ile, bu kategoride “ödülle” döndü.

Akenerji’nin operasyonlarını sağlıklı bir mali yapı içinde sürdürmek ve nakit akışını rahatlatmak amacıyla proaktif yaklaşım göstererek Yapı Kredi ile imzaladığı 1,1 milyar dolar tutarındaki yeniden yapılandırma, Türkiye’de bir ilk. Akenerji’nin gerçekleştirdiği yapılandırılmış finansman anlaşması, Türk bir bankanın özel sektörde faaliyet gösteren bir şirkete verdiği en büyük finansman desteği olma özelliği taşıyor.

Esma Sultan Yalısı’ndaki törende alınan ödülün ardından konuşan Akenerji Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürü Serhan Gençer şunları söyledi:

“Bonds&Loans tarafından verilen bu ödül, enerji sektöründe bugüne kadarki en büyük yapılandırılmış finansman kredisini elde eden Akenerji’nin başarısını tescillemiş oldu.”


AKENERJİ HAKKINDA:


1211 MW kurulu gücü ve elektrik üretiminde 25 yılı aşkın deneyimiyle enerji sektörünün öncüleri arasında yer alan Akenerji, Türkiye’nin en köklü gruplarından Akkök Holding ve Çek enerji grubu CEZ Group ortaklığıdır. Yüzde 25 hissesi halka açık olan şirket, 2010 yılında arka arkaya devreye aldığı Akocak, Burç, Bulam, Feke II ve Uluabat hidroelektrik santral projelerinden sonra, Yukarı Seyhan Havzası’nda Gökkaya Barajı ve HES, Himmetli Regülatörü ve HES, Feke I Regülatörü ve HES projelerinin yapımını da 2012 yılı itibarıyla tamamlamıştır. Şirket; 7 hidroelektrik, 1 rüzgar ve 1 doğal gaz santrali ile Türkiye enerji ihtiyacının %3,2’sini karşılama kapasitesine sahiptir.

Haberin Devamı