Türkiye (Son Dakika) Akıl hastası polisin parmağını koparttı

Akıl hastası polisin parmağını koparttı

Paylaş
Akıl hastası polisin parmağını koparttı

Sakarya'da komşusu ile kavga eden psikolojik sorunları olan Hayrettin Erol, olaya müdahale bir polis memurunu yaralarken, bir polisin de parmağını keserek kopardı

Adapazarı Şeker Mahallesi İyi Sokak’ta meydana gelen olayda, saat 10.00 sıralarında komşular arasında kavga olduğu ihbarını alan polis sokağa geldiğinde, tek katlı evinde yatalak annesiyle birlikte kalan ve psikolojik sorunları olduğu belirtilen Hayrettin Erol ekmek bıçağıyla polislerin üstüne yürüdü.

Daha sonra da bıçağı kendi boğazına dayayarak intihar edeceğini söyledi. Takviye isteyen polis çevredeki vatandaşları uzaklaştırırken, çok sayıda sivil ve resmi polis ekibi de evin olduğu sokağa geldi. Polisin ikna çabaları sonuç vermeyince bu kez devreye mahalle sakinleri girdi.

Emekli Astsubay olduğu belirtilen bir kişi Hayrettin Erol’u sakinleştirmeye çalıştı. Erol ikna olmayınca bu kez olay yerine motosikletli polis ekipleri çağırıldı.

Ekipte görevli bir polis Hayrettin Erol’a elindeki tutanak kağıdını imzalatmaya çalışırken, bir başka polis yandaki evin çatısına çıkarak müdahale etmek istedi. Ancak çevredekilerin hareketlerinden şüphelenen Erol’un çatıdan ve arkasından gelen polisleri fark etmesiyle bu girişim de sonuçsuz kaldı.

KENDİSİNİ EVE KİLİTLEDİ

Polisin uzattığı tutanağı imzalayan Hayrettin Erol bu kez de kendini eve kilitledi. Taktik değiştiren polis sokağı boşaltırken, Erol’la arası iyi olan mahalle sakinleri yeniden ikna çabası gösterdi.

Ancak bu kez evden hiç ses gelmeyince zanlının kendisine ve yatalak annesine zarar vermiş olabileceğinden şüphelenen polis eve girmeye çalıştı.

Evinin arka penceresinden girmek isteyen polis ekiplerini fark eden Hayrettin Erol, çıkan arbedede bir polis memurunu yaralarken, bir polis memurunun ise bıçakla parmağını kopardı.

Polis tarafından etkisiz hale getirilen Erol, "Sık kafama şikayetçi olmayacağım" diye bağırdı. Evden dışarı çıkarılan Erol, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Parmağı kopan polis memuru, kopan parmağı ile birlikte olay yerinde hazır bekleyen ambulansla Yenikent Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hayrettin Erol’un daha önce Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gördüğü belirtildi.

Aziz GÜVENER/DHA

Haberin Devamı