Bilim - Teknoloji Akıllı ceplere yeni kriter!
Paylaş
Akıllı ceplere yeni kriter!

Artık akıllı cep alırken sadece ekranına ya da işlemcisine değil, bir de bu yeni kritere bakıyoruz!

Hayatımızın vazgeçilmezlerinden olma yolunda hızla ilerleyen cebe girebilen teknoloji canavarları her yeni modelle artan yeteneklerini de katlıyorlar. Son kullanıcılar genellikle ekran boyutu, işlemci hızı ve kamera yeteneklerine takılsalar da güncel akıllı telefon modelleri bu nitelikleri kadar göz önünde olmayan çok sayıda ekstra fonksiyona sahip.

Haberin Devamı

Örneğin Samsung Galaxy ailesinin amiral gemisi S4, yüksek çözünürlüklü ekranı ve dört çekirdekli işlemci mimarisine ilaveten hava basıncı, sıcaklık, nem oranı sensörleriyle donatılmış durumda. Cihazın tüm bu yeteneklerini değerlendirme yoluna giden İngiliz yazılım geliştirici OpenSignal firması da bu sensörlerden gelen veriyi kullanarak yerel hava durumu değerlendirmesi yapabilen WeatherSignal adlı bir yazılım geliştirmiş.

WeatherSignal'in farkı hava durumu için uydu görüntülerine dayalı kaynaklara yönelmek yerine belli bir şehir veya bölge içindeki kullanıcıların akıllı telefonlarından gelen sensör verilerine dayanarak bir değerlendirne yapması. Elbette Samsung Galaxy S4 gibi popüler bir cihaz sözkonusu olduğunda veri toplama konusunda pek sıkıntı yaşanmıyor ancak ilerki günlerde havanın durumu konusunda tahmin için halen en geçerli yöntem uydu görüntüleri gibi duruyor.

Haberin Devamı

Yine de şu bir gerçek: Artık akıllı telefon seçiminde, kullanıcıların aklını çelecek önemli bir şey daha var; hava durumunu ne şekilde yansıtabildikleri...

Resimlerle: Akıllı telefon yolunda kilometre taşları

Kaynak: CHIP Online