Gündem Akın İpek'ten açıklama geldi

Akın İpek'ten açıklama geldi

Paylaş
Akın İpek'ten açıklama geldi

Yurt dışına kaçtığı iddia edilen Akın İpek'ten ilk açıklama geldi. Kendi grubuna ait Kanaltürk televizyonuna gönderdiği açıklamada İpek, "Trafik borcum bile yok" ifadelerini kullandı

Akın İpek'in açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Grubuma ve evime baskın yapıldığını öğrendim, çocuklarımın odasına kadar girmişler. Savcı Bey şahsım hakkında sorulmayan soru kalmadı. Sadece belli medya organlarının deli saçma iftiraları vardı, onları da araştırdık. Ben üzerime bir şey sıçratmadan dikkatli yaşadım. Böyle yapmayın, beni ve grubumu zan altında bırakmayın, ne isterseniz sorun açıklayayım. Benim trafik suçum dahi yok. Grubum da tertemizdir."

Haberin Devamı

AA "KAÇTIĞI İDDİA EDİLİYOR" DEMİŞTİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan isimlerden birinin Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek olduğu iddia edilmişti.

Anadolu Ajansı'nın geçtiği haberde ise "Koza İpek Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in yurtd ışına çıktığı öne sürüldü" bilgisi yer almıştı.

Bünyesinde medya kuruluşlarının da bulunduğu Koza İpek Holding'in 23 şirketinde de arama işlemi yapılıyor. Aramalarda, şirketlerdeki evrak ve bilgisayarlara el konulduğu öğrenildi.

TEMELİ KOZA DAVETİYE İLE ATILDI

Koza İpek Holding’in temeli 1940’lı yılların sonunda kurulan Koza Davetiye isimli şirkete dayanıyor. 1948’de Ali İpek tarafından kurulan Koza Davetiye zamanla faaliyet alanlarını genişletti. Matbaacılıktan madenciliğe, medyadan enerjiye bir dizi sektörde faaliyet gösteren Koza İpek Holding’in başında ise Akın İpek bulunuyor.

Haberin Devamı