Gündem Akit'te bulmaca rezaleti

Akit'te bulmaca rezaleti

Paylaş
Akit'te bulmaca rezaleti

Akit gazetesinde yer alan ve Şeyh Said'in büyük bir fotoğrafının kullanıldığı çengel bulmacada “şifre sözcük” olarak “Cumhuriyete kurban verdik” ifadesi kullanıldı

Akit gazetesi, dünkü sayısında yayımladığı bulmacada yeni bir skandala imza atıldı. Tam sayfa verilen bulmacada, Güney Doğu’da çıkardığı isyan nedeniyle 1925 yılında idam edilen Şeyh Said’in iki asker arasında çekilmiş fotoğraf kullanıldı. “Asılan bir İslam alimi” sorusuna “Şeyh Said” yanıtı veriliyor.

Bulmacada numaralandırılmış harflerin birleştirilmesiyle elde edilen “şifre sözcük”te ise Şeyh Said’e atıf yapılarak “Cumhuriyete kurban verdik” denildi.

AKİT'İN ŞİFRELİ BULMACALARI ÜNLÜ

Akit daha önce de, İstanbul’daki ABD Başkonsolosluğu’na yönelik El Kaide’nin yaptığından şüphelenilen saldırıda şehit olan polislerle ilgili “Gavurlar için değer miydi” ifadesini kullanmıştı.

Komutanların fotoğrafının yer aldığı çengel bulmacasında ise şifre sözcük “Kral değilsiniz” olurken, ünlü müzisyen Fazıl Say’a yönelik yine aynı bulmacada “Başörtüsü düşmanı müzisyen” sorusu sorulmuştu.