Siyaset 'AKP-BDP mizanseni'
Paylaş
'AKP-BDP mizanseni'

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin 20 militan aday isteği iddialarını, AKP ve BDP'nin mizanseni olduğunu söyledi

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, düzenlediği basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

BDP’li Sakık’ın, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, 1999’da kendilerine elçi gönderdiği,"Bana 20 tane militan gönderin onları aday edeyim’ dediğine yönelik dünkü açıklamalarının anımsatılması üzerine Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın, TBMM Genel Kurulunda dün "ağzını kapatarak, sürekli talimat verdiğini" öne sürdü.

Kılıçdaroğlu, "O talimatlar ışığında sözler verildi, bu açıklamalar yapıldı. Ben o dönemi bilmiyorum ama o dönemin yetkilileri böyle bir şeyin olmadığını söylüyor" görüşünü savundu.

Erdoğan: Manidar
Yurtdaş: CHP'nin isteğine şahidim

Kılıçdaroğlu, "AKP-BDP mizanseninin" nasıl hazırlandığını, Erdoğan’ın nasıl talimat verdiğini, birinin gelip Başbakan’a bu bilgileri aktardığını gördüğünü ifade etti. "Sayın Başbakan, Sayın Sakık’a talimat mı verdi?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Hayır, onu söylemedim. Oralarda yapılacak görüşmelerin, kimlere söz verilmesinin, bütün o mizansenin hazırlandığını söylüyorum" karşılığını verdi.

"KAMUOYU TATMİN OLMUŞ DEĞİL"

Kılıçdaroğlu, bir soruyu yanıtlarken de Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in, yüksek yargı organlarının başkanlarıyla görüşmesini olumlu karşıladığını dile getirerek, "Daha düne kadar medya aracılığıyla konuşanlar, yan yana gelip, daha güzel ortamda, daha sağduyuyla konuşacaklardır.

Belki taraflar kendi sorunlarını biraz daha net, kendilerine, siyasi otoritenin nasıl baskı yaptığını belki Sayın Bakan’a aktaracaklardır. Sayın Bakan acaba, Cemil Çiçek’i gördüğünde, ’Ben varken, siz savcıya niçin telefon ediyorsunuz?’ diye sorup sormadığını da merak ediyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı