Siyaset AKP'den Devlet Bahçeli'ye sert cevap
Paylaş
AKP'den Devlet Bahçeli'ye sert cevap

MHP lideri Bahçeli'nin hükümete yönelik sert sözlerine yanıt veren Hüseyin Çelik, "ahlaksızca, edepsizce ve hayasızca" dediği sözlerin sahibi Bahçeli için "Siz uçağa binmeye korkan Ankara'da kuluçkaya oturan bir zavallısınız" dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bugün yaptığı açıklamalara iktidar kanadından sert yanıt geldi. Bahçeli’nin sözlerine düzenlediği basın toplantısıyla yanıt veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik “Sayın Bahçeli haddinizi bilin terbiye ve usul dahilinde siyasetinizi yapın” dediği MHP lideri için sert ifadeler kullandı.

İşte Çelik’in basın toplantısında söylediği sözlerden satır başları:

Hükümet sizin şamar oğlanınız değil. 1.5 yıldır üzerinde çalışıyoruz 48 maddede uzlaşmışız. Gelin hep birlikte kısmen çıkaralım diye çağrı yaptık. CHP lideri ‘havet’ dedi ne evet ne hayır dedi, ipe un serdi. Söz kalabalığına getirdi işi. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, ‘Sayın Başbakan’ın teklifini yapmaya hazırız, şartımız yok’ dedi. Buna karşılık Sayın Bahçeli diyor ki ‘bu çok erken, çok zamansız ve çok gereksiz bir tekliftir.’ MHP çok kalabalık bir parti olsa iktidar gibi omuzlarında büyük yük olsa çok daha büyük yükleri olsa her gün bir vilayete gitse birileriyle irtibatta zorlanıyorlar irtibatsızlıktan yol kazası deriz. Ama avuç kadar milletvekiliniz var. Grup Başkanvekili öyle diyecek, Bahçeli bayramlık ağzını açarak binbir hakaretle buna gerek yok diyecek.

“SİZ UÇAĞA BİNMEYE KORKAN ANKARA’DA KULUÇKAYA OTURMUŞ BİR ZAVALLISINIZ”
Bahçeli ‘etnik ve bölgesel dillerin tanınmasına müsaade etmeyiz’ diyor. Bir yerde etnisite varsa burada dil vardır insanların dilini yok saymak senin ne haddine, bunu nasıl tanımamazlıktan gelirsin? Ağızlar lehçeler var. Dil konusunda birileri Bahçeli’ye ders versin. Anayasa konusunda muhalefet zamana oynadı. Gelin yeni anayasa hepimizin şerefi olsun. MHP yasama yılının sonunda çok ciddi bir tutarsızlık örneği sergiledi. Sayın Bahçeli Allah aşkına kaç kere Bakü’ye Bişkek’e, Taşkent’e gittiniz? Sayın Bahçeli siz uçağa binmeye korkan Ankara’da kuluçkaya oturmuş bir zavallısınız.

"YÜZDE 5’LİK, YANİ 5 KURUŞLUK İTİBARIN VAR"
Sayın Başbakan için sen itibarını kaybettin diyor. Sayın Bahçeli sana yüzde 13 oy veren bir kitle var. Ama sana oy veren MHP’lilerin yarısı sana itibar etmiyor. Yüzde 5’lik itibarın var, yani 5 kuruşluk itibarın var. Sen böyle bir Başbakana oy avcılığı adına nasıl saldırırsın. Akıl ve izanla konuşmaya davet ediyorum. Maalesef bunu göremiyorum. Çözüm sürecini ‘kabus’ diyor. PKK’nın eylem ve söylemleri senin için mamadır, senin varlık sebebindir. PKK olmazsa senin partin marjinal bir parti olarak kalır. MHP ile BDP karşılıklı kendi kendini besleyen bir partidir. Terör bittiği gün MHP tüm tezlerini kaybedecektir. Altı aydır şehit cenazesi gelmemesi Sayın Bahçeli’yi çok üzdü demek ki. Bizim güvenlik güçlerimizin eli mantar mı topluyor, durup onları mı seyredecekler. PKK’lıların şımarıklığı yok mu var. Bu süreci zehirlemek isteyenlere takılırsak Türkiye kaybeder.

"ÇÖZÜM SÜRECİ ONUN KİMYASINI BOZDU"

Çözüm süreci Sayın Bahçeli’nin kimyasını bozmuş görünüyor. Umarım bu hastalığından kurtulur. Bu hasta ruhun hezeyanlarıdır. Böyle bir siyaset olmaz. Biz kimsenin bize hakaret etmesine müsaade etmeyiz. Sayın Bahçeli şiddet ve kaba kuvvet senin genetik kodlarından gelen şeylerdir. Kimlerin nasıl silah, sopa, bıçak taşıdığın iyi biliriz. Toplumun hafızası bunları bir kenara itmiş değil. Sen Başbakan’ın eli sopalı adamları dersen buna kargalar güler. Bahçeli gibi fikretmeyenler küfreder.

"SAYIN BAHÇELİ HADDİNİZİ BİLİN"
Palalı saldırganın faturasını hükümete kesemezsin. Sayın Bahçeli haddinizi bilin terbiye ve usul dahilinde siyasetinizi yapın, küfretmek, hakaret etmek zorunda değilsiniz. Sayın Bahçeli ruh sağlığın için bunlar iyi değil, biraz sakin ol. Bahçeli keşke ağızların tadını bozan böyle bir toplantı yapmasaydı. Sayın Bahçeli adamlarına da söyle meydan boş değil. Bize oy veren kitlelerin de vakarını, onurunu ayakta tutmak zorundayız.”

Haberin Devamı