Eğitim - Kariyer AKS sonuçları açıklandı mı? Adaylık Kaldırma Sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

AKS sonuçları açıklandı mı? Adaylık Kaldırma Sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

Paylaş
AKS sonuçları açıklandı mı? Adaylık Kaldırma Sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

AKS sonuçları, sınava katılım gösteren öğretmen adayları tarafından heyecanla bekleniyor. 100 üzerinden 60 puan alanların başarılı olacağı sınav yurt genelinde 5 Eylül tarihinde binlerce kadrolu ve sözleşmeli öğretmenin katıldığı sınavın sonuçlarının 15 gün içinde açıklanması bekleniyordu. Bu kapsamda öğretmenler, şu günlerde “AKS sonuçları açıklandı mı?” ve “Adaylık Kaldırma Sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?” araştırmalarını yoğunlaştırdı…

Açılımı Adaylık Kaldırma Sınavı olan AKS’de 100 üzerinden 60 puan ve üzerinde alan öğretmenler başarılı sayılacak ve asli öğretmenliğe geçiş yapacak. www.meb.gov.tr adresi üzerinden ilan edilecek AKS sınav sonuçlarının ardından binlerce öğretmen adaylıktan çıkmış olacak. Peki, AKS sonuçları açıklandı mı? Adaylık Kaldırma Sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

AKS SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) 23 Eylül Perşembe günü itibariyle henüz açıklanmadı.

ADAYLIK KALDIRMA SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adaylık Kaldırma Sınavı sonuçları sınavın gerçekleştiği tarihten 15 iş günü sonra www.meb.gov.tr adresi üzerinden açıklanacak. Sınavın yapıldığı tarih göz önüne alındığında AKS sonuçlarının en geç 24 Eylül Cuma günü açıklanması bekleniyor.

AKS SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

ADAYLIK KALDIRMA SINAVI(AKS) NEDİR?

Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) her yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kadrolu ve sözleşmeli ve aday öğretmenlerin, aday öğretmenliklerinin kaldırılması yani asli öğretmenliğe geçişi için düzenlenmektedir. Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS), her yıl 81 il merkezinde tek sınavda yapılır.

Haberin Devamı