Ekonomi Aksa Enerji: Kararı bekliyoruz

Aksa Enerji: Kararı bekliyoruz

Paylaş
Aksa Enerji: Kararı bekliyoruz

Aksa Enerji Üretim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kazancı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığının (ÖİB) elektrik dağıtım ihalelerindeki kararın kendilerine ulaştığında finansal ortaklık görüşmelerine başlayacaklarını bildirdi.

Kazancı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığından (ÖİB) henüz bir yazı almadıklarını belirterek, "Biz ikinci olduğumuz Boğaziçi Elektrik Dağıtım’a ilişkin finansal ortaklık görüşmelerine başlayacağız" dedi.

Haberin Devamı

Yurt içi ve yurt dışı finans kuruluşlarıyla görüşeceklerini anlatan Kazancı, "Yerli ve yabancı ortaklık konusunda da görüşmelerimiz olacak" dedi.
En yüksek teklifi verdikleri Trakya Elektrik Dağıtım’da dün teminatı yatırmadıklarını anımsatan Kazancı, Trakya’dan vazgeçtiklerini, İstanbul’un daha çok ilgilenecekleri alan olacağını söyledi.

Kazancı, ÖİB’nin ana paranın ödenmesi konusunda kendilerine en yüksek teklifi verenlere sunduğu süre kadar zaman tanımasını beklediklerini dile getirdi.

Aksa Holding, Trakya Elektrik Dağıtım’da 622 milyon dolarla en yüksek teklifi, Boğaziçi Elektrik Dağıtım’da ise 2 milyar 751 milyon dolarla en yüksek ikinci teklifi vermişti.

-KAP’A YAPILAN AÇIKLAMA-

Bu arada, Aksa Enerji Üretim A.Ş’nin Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderdiği yazıda şunlar kaydedildi:
"Ana ortağımız Kazancı Holding A.Ş. bağlı ortaklıklarından Aksa Elektrik Perakende Satış A.Ş. tarafından daha önce ihalede en iyi teklifi vererek almaya hak kazanılan Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş’nin yüzde 100 hisselerinin devri için ÖİB tarafından verilen süre 25 Temmuz 2011 tarihinde sona ermiştir. Kazancı Holding A.Ş. Yönetim Kurulu, Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. hisselerinin devralınmaması; ÖİB tarafından çağrıda bulunulması durumunda ihalede en iyi ikinci teklif verilen Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş’nin devralınabilmesi için yerli ve yabancı kuruluşlar ile ortaklıklar oluşturulması ve finansman temini çalışmalarına başlanması kararı almıştır."

Haberin Devamı