Akşam yemeğine gelen misafire ne ikram edilir?

Akşam yemeğine misafir ağırlayacak fakat ne yapacağınız konusunda kararsız mısınız? Misafirlerinizin tadına doyamayacağı birbirinden güzel tarifler...

24 Kasım 2021, Çarşamba 14:30 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
KÖME ÇORBASI TARİFİ

KÖME ÇORBASI TARİFİ

Köme çorbası malzemeler

  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1/2 su bardağı haşlanmış buğday
  • 1/2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1/2 adet patates
  • 1 adet yeşil biber
  • 1/2 adet domates
  • 1/2 adet patlıcan
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kuru nane

KÖME ÇORBASI YAPILIŞI

Buğday ve nohutu bir gece önceden ıslatıp haşlayın.

Yeşil mercimeğin de suyunu değiştirerek siyah suyunu salmasını sağlayarak haşlayın.

Bir kabın içinde yoğurt, yumurta, zeytinyağı ve unu karıştırın.

Bu karışımı tencerenize alın ve çırpma teliyle karıştırın.

Suyu ilave edin ve çırpma teliyle karıştırın.

Patlıcanları alacalı soyun ve küp küp doğrayın. Doğradığınız patlıcanları tuzlu suda bekletin.

Biberi, patatesi ve domatesi de küp küp doğrayın.

Çorbanın içine önce buğday, mercimek ve nohutu ekleyin. Ardından da sebzeleri ve tuzu ilave ederek 25 dakika kısık ateşte pişirin.

Tereyağını eritin ve kuru naneyi eriyen yağa ilave edin.

Çorbaları kaseye alın ve üzerine erimiş tereyağı dökerek servis edin.


PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİ

PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİ

Paçanga böreği malzemeler

  • 1 adet hazır yufka
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşilbiber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 150 gram doğranmış pastırma

Kızartmak için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

PAÇANGA BÖREĞİ YAPILIŞI

İlk olarak paçanga böreğinin iç harcı hazırlanır. Biberler küçük küçük doğranarak az sıvı yağda sotelenir ve derin bir kap içerisine alınır. Dilerseniz çiğden de koyabilirsiniz ama ben 1-2 dakika önceden pişirmeyi tercih ediyorum. Biberler biraz soğuduktan sonra kabuğu soyulan ve küp küp doğranan domatesler, kaşar peyniri ve pastırmalar eklenip karıştırılarak iç harcı hazırlanır.

Yufka ile börekler sarılır. Yufka büyüklüğüne göre 6 veya 8 üçgen parçaya bölünür. Her parçaya iç harcından bolca yerleştirilerek sigara böreği sarar gibi fakat daha irice sarılır.

Hazırlanan paçanga börekleri kızartılır. Hazırlanan börekler bol sıvı yağda kızartılır. 


KAŞARLI PATATES TOPLARI TARİFİ

KAŞARLI PATATES TOPLARI TARİFİ

Kaşarlı patates topları malzemeler

  • 1, 5 kg patates (haşlanmış)
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için :

  • Küp doğranmış kaşar
  • Galeta unu

KAŞARLI PATATES TOPLARI YAPILIŞI

Patatesleri, zeytinyağı, rendelenmiş kaşar peyniri tuz ve karabiberi yoğurun. Yoğurduğunuz patateslerden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, elde yuvarlayın. Yuvarlanan patateslerin ortasına küp kaşar koyup patatesleri tekrar yuvarlayıp galeta ununa bulayıp borcama dizin. 180 dereceli ısıtılmış fırında 15 - 20 dakika pişirin. Sıcak servis edin.


RATATUY TARİFİ

RATATUY TARİFİ

Ratatuy malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet domates
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 3 dal taze biberiye
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

RATATUY YAPILIŞI

Patlıcanları kabuklarını soymadan ince ince dilimleyin.

Tuzlu suda 15 dakika kadar beklettiğiniz patlıcan dilimlerini süzüp kurulayın.

Kabakları ve domatesleri de aynı şekilde dilimleyin. Tüm sebzeleri derin bir kaseye alıp zeytinyağı, tuz ve baharatları üzerine ekleyin ve harmanlayın.

Varsa döküm tavayı yoksa fırın kabını yağlayıp sebze dilimlerini patlıcan-kabak-domates sırasıyla birbirinin üzerini kısmen kapatacak şekilde dizin. Kalan zeytinyağını da üzerine gezdirin.

Fırını 190 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra yemeği fırına verin. 25-30 dakika kadar pişirdiğiniz ratatouille’u sıcak servis edin.


PATLICAN KEBABI TARİFİ

PATLICAN KEBABI TARİFİ

Patlıcan kebabı malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 2 adet kuru soğan
  • 500 gram kıyma
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı bayat ekmek kırıntısı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Sosu için:

  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Yarım su bardağı et suyu (tercihen)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 diş sarımsak

PATLICAN KEBABI YAPILIŞI

Öncelikle patlıcanları alaca olacak şekilde soyun ve yuvarlak biraz geniş dilimler halinde doğrayın. Patlıcanların üzerine biraz tuz serpin ve bekletin. Böylece acımtırak suyu süzülür. Süzüldükten sonra bol suda yıkanır. Bu esnada kıymayı yoğurma kabına alın. Soğanı rendeleyin, maydanozları ince ince kıyın. Soğan ve maydanozları kıymaya ilave edin. Sarımsakları ezip ekmek kırıntısı, tuz ve baharatlarla birlikte kıymaya ekleyin. Hepsini köfte yapar gibi güzelce yoğurun. Kıymadan yumurta boyutunda parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Tepsiye bir köfte bir patlıcan olacak şekilde yerleştirin. Bütün malzemeyi bu şekilde hazırlayıp tepsiye dizin. Domates salçasını kaseye alıp sıcak suyla ezin. Üzerine rendelediğiniz domatesi, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Son olarak yeşil biberleri ince ince doğrayıp sarımsakları ezin. Sarımsak, et suyu ve biberleri de salçalı sosa ilave edip hepsini karıştırın. Sosu köfte ve patlıcanların üzerine her yerine gelecek şekilde yayın. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Tepsiyi fırına verip 20 dakika pişirin. Yemek suyunu çekince ocaktan veya fırından alın ve üzerine kıyılmış maydanoz serperek sıcak sıcak servis yapın.


HASANPAŞA KÖFTESİ TARİFİ

HASANPAŞA KÖFTESİ TARİFİ

Hasanpaşa köfte malzemeler

  • 700 gr.az yağlı kıyma
  • 2 soğan
  • 1 yumurta
  • 2 dilim ekmek içi
  • Tuz, karabiber, yarım çay kaşığı kimyon
  • Maydanoz, 2 yemek kaşığı sıvıyağ

Hasanpaşa köfte püresi için:

  • 3 patates
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı kaşar rendesi
  • Tuz, karabiber

Hasanpaşa köfte sos için:

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı su

HASANPAŞA KÖFTE YAPLIŞI

Köfte malzemelerinin hepsini karıştırın ve iyice homojen hale gelene kadar yoğurun. Kıymaya yuvarlak şekil vererek köfteler yapın. Ortasını parmaklarınızda çukurlaştırın. Yağlanmış fırın tepsisine dizerek 200 derece fırında pişirin. Patatesleri haşlayıp soyarak ezin,süt ve tereyağını katıp eriyene kadar kısık ateşte pişirin. Fırından çıkardığınız köftelerin içine püreyi doldurun, rendelenmiş kaşarları pürenin üzerine serpin. salça ve suyu küçük bir tavada kaynayana kadar pişirin. Tepsiye döküp yeniden fırına verin. Kaşarlar kızarınca fırından çıkartıp servis yapın.


UN KURABİYESİ TARİFİ

UN KURABİYESİ TARİFİ

Un kurabiyesi malzemeler

  • 1 paket tereyağı ya da margarin ( oda sıcaklığında)
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 4 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Aldığı kadar un

Un kurabiyesi üzeri için;

  • Yarım su bardağı pudra şekeri

UN KURABİYESİ YAPILIŞI

Margarin ve ya tereyağı karıştırma kabına alınır. Üzerine sıvı yağ, pudra şekeri eklenir ve yoğrulur. Üzerine nişasta ve unu ilave ediyoruz, hamuru yoğurmaya devam ediyoruz. Yoğrulan hamurda tercih ettiğiniz bir şekil varsa istediğiniz gibi şekil verebilirsiniz. Kararsızsanız rulo gibi uzatıp julyen şeklinde kesebilirsiniz. Kesilen parçaların üzerine çok hafif çatalla bastırırsanız pastane kurabiyesi görüntüsü oluşturabilirsiniz. Kurabiyeleri pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 15 dakikaya yakın pişirin. Fırından çıkartıp soğumasını bekleyin. Soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpip servis edin. 

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (24 Kasım 2021)