Merkez Aksaray’da bin dönüm tarım arazisini dolu vurdu

Aksaray’da bin dönüm tarım arazisini dolu vurdu

Paylaş
Aksaray’da bin dönüm tarım arazisini dolu vurdu

Aksaray’da bin dönüm tarım arazisini dolu vurdu

Erkan ALTUNTAŞ/AKSARAY, (DHA)- AKSARAY’da şiddetli rüzgarın ardından yağan dolu ve sağanak yağmur, günlük yaşamın yanı sıra çiftçiyi de olumsuz etkiledi. Ağaçören ilçesine bağlı köylerde arpa ve buğday ekili yaklaşık bin dönümlük alanda dolu nedeniyle zarar meydana geldi.
Aksaray’da dün akşam saatlerinde aniden bastıran dolu yağışıyla birlikte hava sıcaklığı 35 dereceden 20'ye kadar düştü. Şiddetli rüzgar ve sağanak yağmur günlük yaşamı olumsuz etkilerken, yağışlardan dolayı en büyük hasarı Ağaçören ilçesine bağlı Sofular, Kırımını ve Avşar köyünde bulunan yaklaşık bin dönümlük ekili alanlar aldı.
Sofular köyünde yaşayan çiftçi Ziya Ünver, köyde hububat ekili alanları dolu vurduğunu söyledi. Ünver , "Zararımız çok büyük. Buğdayda ve arpa tarlalarınıda büyük hasar var. Yüzde 60 hasara uğrattığı arazilerimiz var. 10 gün sonra hasat yapaktık. Bir yıllık emeğimizi dolu vurdu.”dedi

İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, Aksaray’da yaşanan dolu felaketi sonrasında il tarım müdürlüğü ve ziraat odası olarak dolu felaketinin yaşandığı köylerde tespit çalışmalarına başladıklarını belirterek, ''Sofular, Kırımını ve Avşar köylerinde Buğday ve arpa tarlalarında da yatmalar ve başaklarda dökülmeler var. Üreticilerimiz çok üzen bir durum oldu. Bölgede yaklaşık bin dönem arazi zarar gördü. İnşallah üreticilerimiz mağdur olmayacak. Bütün çiftçilerimize geçmiş olsun diyorum" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı