Aksaray Aksaray’da ceviz festivalinde yumurta büyüklüğündeki cevizler ilgi gördü

Aksaray’da ceviz festivalinde yumurta büyüklüğündeki cevizler ilgi gördü

Paylaş
Aksaray’da ceviz festivalinde yumurta büyüklüğündeki cevizler ilgi gördü

Aksaray’da ceviz festivalinde yumurta büyüklüğündeki cevizler ilgi gördü

Erkan ALTUNTAŞ/AKSARAY, (DHA)- AKSARAY'ın Ağaçören ilçesinde cevizin tanıtılması ve teşvik edilmesi amacıyla Aksaray Valiliği öncülüğünde düzenlenen 1’inci Geleneksel Ağaçören Ceviz Festivali başladı. Festivalde yumurta büyüklüğündeki cevizler yoğun ilgi gördü.

Ağaçören etkinlik alanında gerçekleştirilen festival, Vali Hamza Aydoğdu ve Belediye Başkanı Evren Dinçer'in mehter takımı eşliğinde kortej yürüyüşüyle başladı. İlçedeki bahçelerinden toplanan cevizler ve yöresel ürünlerin sergilendiği stantlar ilgi gördü. Vali Aydoğdu ve Başkan Dinçer etkinlik alanını gezerek vatandaşlarla sohbet etti. Vali Aydoğdu, "Ağaçören ilçemiz ceviziyle çok meşhur. İlçemizde çok güzel cevizlerimiz yetişiyor. Dün itibariyle cevizimiz için Coğrafi İşaret Tescili başvurusunda bulunduk. Tescilimiz geldiğinde cevizimiz bir marka haline dönüşecek. Artık cevizimizi alanlar başka bir isimle satamayacak. Bizler kentteki bu güzellikleri ortaya çıkarmak istiyoruz. Alandaki heyecana ortak olmak bizleri memnun etti. Festival alanında cevizden yapılan 35 çeşit ürün var. Bu festivalimizi ileri ki yıllarda daha da geliştirerek devam ettireceğiz. Yaşadığımız dünyada oluşturulan güzelliklerin mutlaka onun bir sonucu oluyor. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum."

Etkinlikler kapsamında ceviz toplama, çocuk oyunları, folklor, Malaklı köpeği ve Hasan Dağı atları gösterisi düzenlendi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı