Merkez Aksaray'da engelliler için yapılan projeler anlatıldı

Aksaray'da engelliler için yapılan projeler anlatıldı

Paylaş
Aksaray'da engelliler için yapılan projeler anlatıldı

Aksaray'da engelliler için yapılan projeler anlatıldı

Erkan ALTUNTAŞ/AKSARAY, (DHA) – AKSARAY Belediye Başkanı Evren Dinçer, ''Engelli Koordinasyon Merkezimiz, bizim için özel bir yere sahip çünkü engelleri aşmak isteyen tüm gönüllülerin bir araya gelerek işletilen bir kurum.''dedi.
Aksaray Belediyesi, kentte engelli bireyler için yürütülen projelerle ilgili istişare toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Evren Dinçer, '''Engelli Koordinasyon Merkezimiz, bizim için özel bir yere sahip çünkü engelleri aşmak isteyen tüm gönüllülerin bir araya gelerek işletilen bir kurum. Belediyemizin koordinesinde gerçekleştirilen bu birliktelik ve iş birliği ile burada çok güzel işlere imza atılıyor. Bu çalışmalardan en güzeli ise engelli ve engelsiz vatandaşların bir araya getirilerek yapılan çalışmalarda ortaya çıkıyor. Toplumlumuzda geçtiğimiz yıllara göre engellilik kavramına gösterdikleri duyarlılığın arttığına şahit oluruz. Bunun en büyük sebebinin engelli vatandaşlarla engelsiz vatandaşlarımızın birlikte çalışmalar yapmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. O sebeple de Engelli Koordinasyon Merkezimizde yapılan tüm çalışmaları destekliyoruz. Belediyemizin tüm imkânlarını seferber ediyoruz.''dedi.
Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına girecek 90 özel genç için çalışma ortamı hazırlayarak 3 ay süreyle kurs takviyesi verildiğini hatırlatan Dinçer,''Sosyal farkındalık oluşturmak amacıyla; 100 kişiye engelli hakları semineri, 50 kişiye iş-kur eğitimi, 70 kişiye değerler eğitimi düzenlendi. Özel gruplar içerisinde yer alan 40 çocuğumuz sünnet yaptırıldı. Yapılacak olan sünnet etkinlikleri ile bu çocuklarımızın ve ailelerinin yüzünü yaz döneminde güldüreceğiz. Yürüme engelli ve yürümede zorluk çeken vatandaşlarımızdan şu ana kadar 70 adet akülü araç 105 adet aküsüz sandalye yardımında bulunulmuş ve halen gelen talepler doğrultusunda değerlendirme müteakip verilmeye devam edilmektedir. Engelli Koordinasyon Merkezimize gelen misafirlerimiz kitap okuma alanlarımızdan ve dinlenme alalarımızdan da istedikleri gibi faydalanabiliyorlar. Ayrıca Merkezimizin içerisinde bulunan spor salonlarımızda da sportif faaliyetler geçekleştirilebiliyor.” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı